Adres.com Canlı Deprem Haritasını Yayına Aldı

adresvan-depremGeçtiğimiz aylarda paylaştığımız Beriltech’in yeni projesi olan Adres.com, henüz tüm özellikleriyle açılmasa da geçtiğimiz hafta Van’da gerçekleşen depremin üzerine birkaç modulünü biraz daha erkenden canlıya geçirmiş.

Adres.com/deprem adresinden yayın yapan özellik ile gerçekleşen depremler birkaç dakika içerisinde bu sayfada harita üzerinde yerini alıyor.

Kandilli Rasathanesinden alınan bilgilerin haritaya işlenmesiyle hazırlanan sayfada belli bir günde ve belli deprem şiddetinde filtreleme yapmak mümkün. Mesela 23 Ekim’de Van’da gerçekleşen 7.2′lik depremin ardından son 5 günde gerçekleşen artçı sarsıntıları görmek mümkün. Sayfanın sağ üst köşesinde görebileceğiniz gibi harita da şehirlerin üzerine geçtikçe anlık hava durumu bilgisi de paylaşılıyor. Deprem modülü ile birlikte Hava Durumu servisi de hızlıca yayına alınmış.

Konum tabanlı yerel bir arama motoru olarak planlanan Adres.com’un deprem modülü dışında, Google ve Yandex‘te deprem sayfalarını Van depremi sonrasında hızlıca yayına almıştı. Ancak iki arama motoru da anlık deprem bilgisi yerine Van depremine özel iletişim ve bilgi paylaşımı yapmak üzere sayfalarını düzenlemişler.

Screen-Shot-2011-10-28-at-17.14.10-640x424

Bir deprem ülkesi olan ülkemiz için bu konuda yapılacak her projenin çok değerli olacağına inanıyorum. Van depremi şu anda çok taze ancak malesef ki Van depremi ülkemizde meydana gelen son deprem de olmayacaktır. Bu yüzden deprem konusunda yapılabilecek başka projelerin de olduğuna inanıyorum.

Kendisinin de Van’lı olduğunu bildiğimiz Devrim Demirel’in kurucusu olduğu Beriltech, Van depremiyle ilgili Adresvan.com adresinde hızlıca bir başka projeyi de hayata geçirmiş. Deprem bölgesindeki acil ihtiyaçların duyurulması, yapılabileceklerin listelenmesi daha doğrusu yardım etmek için yol arayan insanların doğru şekilde bilgilendirilmesi için bir portal şeklindeki proje Van depreminin hemen arkasından hayata geçirilmiş.

adresvan-ekran-640x523

Van’a yardım etmek isteyenlere yol göstermek amacıyla kurulan projeye, birçok internet şirketinin ve sitelerinin destek olduğunu görmek sevindirici. Büyümeye devam ettiği gibi artık belli bir boyuta da ulaşan Türk internet sektörünün deprem gibi bir felakette birlikte hareket ederek fayda sağlamaya çalışması da sektör adına ayrıca mutluluk verici bir durum.

Buradaki listede yer alsın veya almasın neredeyse tüm internet şirketlerinin çeşitli şekillerde Van’daki depremzedelere yardım gönderdiğini biliyoruz. Teker teker dile getirmek çok doğru olmayacaktır ancak tüm internet şirketlerine toplumsal duyarlılıkları için ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: deprembirvaninternetgerçekleşeniçinadresbellitümdepremiçokhızlıcayayınagibiyardımetmekancaksayfadagündeharita
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım