Intel ve MasterCard’dan Güvenli Online Ödeme İçin İş Birliği

intel_mastercardIntel ve MasterCard online ödeme sürecini daha pratik ve daha güvenli hale getirmek amacıyla yeni bir iş birliğine gittiklerini açıkladılar. MasterCard’ın ödeme sistemleri konusundaki tecrübesi ile Intel’in (özellikle 7,68 milyar dolar karşılığında McAfee’yi satın almasının ardından daha artan) güvenlik becerilerini birlikte kullanmalarına imkan tanıyacak olan anlaşma da NFC ve Ultrabook’lar önemli rol oynayacak.

Çift katmanlı bir güvenlik aşamasına sahip olacak yeni yöntemde kullanıcıların MasterCard PayPass kartlarını veya NFC özelliğine sahip akıllı telefonlarını ödeme anında Ultrabook’lara (ve sonrasında Intel işlemcisine sahip diğer PC’lere) dokundurmaları yeterli olacak.

Basın açıklamasında Forrester’ın araştırmasına göre sadece ABD’de online satışların 176,2 milyar dolarlık bir hacme ulaştığından bahsediliyor. Bu çapta bir para transferinin olduğu ortamda güvenliğin önemi daha da artıyor. İki firma arasındaki iş birliği bir yandan süreci daha pratik hale getirmeyi, diğer yandan ise siber suçluların iştahını kabartan bu işlem hacmine sahip ortamda gerçekleşen para transferini daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

Fiziksel mağazalarda ödemeyi kolaylaştıran NFC teknolojisinin online alış verişe taşınması ile birlikte mağazalardaki NFC terminallerinin yerini evlerdeki Ultrabook’lar almış olacak. Tek bir hareketle alışveriş gerçekleşirken Intel’in Identity Protection Teknolojisi (IPT) ile güvenliğin sağlanması amaçlanıyor. IPT temel olarak güvenlik sisteminin yazılım yerine donanım üzerinde çalışmasını sağlayan ve Intel’in son dönemlerde büyük önem verdiği bir yöntem.

Büyük resme baktığımızda ise dünya ile birlikte ülkemizde de artan e-ticaret hacmi ve kredi kartı kullanım oranlarının, ödeme sistemlerinin önemini arttırdığını görebiliyoruz. Bu alandaki en önemli iki konu güvenlik ve sürecin kullanıcı için basit olması. Güvenlik farklı yöntemlerle artmaya devam ediyor ama kredi kartının 16 haneli numarasını internet üzerine yazmak bugün gelinen noktada en pratik yöntem olmadığı da bir gerçek. Bu alanda yenilikler olması kaçınılmaz.

Ödeme sistemleri konusunun Google’ın da büyük önem verdiği bir alan olduğunu biliyoruz. Ayrıca MasterCard ile kendi anlaşmasını yapan Google’ın Wallet‘ını da Intel’in yeni IPT teknolojisi ile bir arada kullanmak mümkün olabilecek.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: biriledahaödemegüvenlikintel’insahiponlinenfciptyeniolacakbüyükhalebirliktegüvenliintelmastercardpratik
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım