CES 2012′nin en seksi akıllı telefonları

ces2012smartphones-225x146Her yıl birçok teknolojinin tüketicilerin beğenisine sunulduğu, birçok ürünün duyurulduğu CES fuarının geçmişini sizlerle paylaşmıştık. Bu yılki CES  fuarına damgasını vuranlar ise kesinlikle ultrabooklar oldu.

Elbette CES 2012 sadece ultrabookların hegemonyasında değildi. Mobilitenin ana fikir olduğu bu yılki fuarda, oldukça etkileyici ve merak uyandıran yeni akıllı telefon modelleri de tanıtıldı. Pek çoğu bu yılın ilk yarısında dünyada piyasaya sürülmüş ya da sürülecek olan bu modellerin ortak özellikleri, hız ve ekran çözünürlüğünde çıtayı bir hayli yükseltmeleri ve NFC (yakın alan iletişimi) gibi yeni iletişim teknolojilerini standartlaştırmaları.

Akılda kalacak bir başka gelişme de Windows Phone işletim sistemini 2012′de dünya pazarlarında yaygınlaştırmayı hedefleyen Microsoft ile iş ortağı Nokia’nın, zorlu ABD pazarınna Lumia 900′ü tanıtması ve oldukça iyi geri dönüşler alması oldu.

CES 2012 fuarında öne çıkan ve ülkemizde de pek yakında raflarda göreceğimiz akıllı telefon modellerine birlikte göz atalım.

Nokia Lumia 900

nokia-lumia-900

Nokia, Windows Phone işletim sistemi için işbirliği yaptığı Microsoft ile birlikte, 2012 yılına gerçekten umutla bakıyor. 2011′de piyasaya sürülen Lumia 800′ün ardından Lumia 900 de önümüzdeki Mart ayında satışa sunulacak. Lumia 800 ile benzer çizgilere sahip olduğunu söyleyebileceğimiz Lumia 900′de ilk göze çarpan şey 4.3″ boyutundaki WVGA ekran. 512MB RAM ve 1.4 GHz işlemciye sahip Lumia 900 18 Mart’ta ABD’de satışa çıkacak.  Türkiye çıkış tarihini ise henüz bilmiyoruz. Nokia Türkiye ile yaptığımız röportajda da ser verip sır verilmedi, fakat benim tahminim Lumia 900 ile Lumia 800′ün Türkiye piyasasına aynı anda girecek olması yönünde. Nokia’nın CEO’su Stephen Elop’un Lumia 900 için söylediği ‘agresif fiyatlandırma’ politikası umarız Türkiye için de geçerli olur.

Samsung Galaxy Note

samsung-galaxy-note-s-pen

Ülkemizde ve dünyada daha önce lanse edilmiş olsa da  Samsung Galaxy Note, ABD’de henüz satışa çıkmadığı için CES 2012′de bir hayli sükse yaptı. Akıllı telefonla mini tablet arasında bir form faktöre sahip cihaz 5.3 inç boyutunda, HD Super AMOLED ekrana sahip. S Pen ile birlikte gelen, üstün yazım ve çizim kabiliyetleri de bulunan akıllı telefon bu geniş ekranı büyük bir avantaj olarak kullanıyor. Ancak boyutlarından dolayı telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ortaya çıkan tuhaf görüntüyle de eleştiriliyor. Ancak kim ne derse desin, bu denli becerikli ve dev ekranlı bir modelin çevikliğinden ve şarj ömründen bir şey kaybetmemiş olması, Samsung’un hanesine kocaman bir artı olarak yazılabilir.

Motorola Droid Maxx

Motorola-Droid-Maxx

Motorola’nın Razr  serisine getirdiği yeni bir soluk olan Maxx, Android 2.3 işletim sistemi ile geliyor. Droid Maxx’in en büyük özelliği ise bataryaların geliştirilmesi. Motorola’ya göre Droid Maxx 21 saatlik konuşma süresine sahip ki bu süre gerçekten de etkileyici. Haberimizdek en şık cihazlardan biri olduğunu düşündüğümüz Droid Maxx’in, bilhassa Google’ın pazarlama ekosisteminden de bir hayli faydalanacağı söylenebilir. Motorola Mobility’yi geçtiğimiz yıl 12.5 milyar dolar ödeyerek satın alan Google, diğer Android abonesi üreticileri üzmemek için ipin ucunu kaçırmayacaktır, ancak Motorola akıllı telefonların başarısı için en azından ABD pazarında özel önem verebilir.

Sony Xperia Ion

Xperia

Sony’nin Ericsson’dan bağımsız olarak çıkarttığı ilk telefon olacak Xperia Ion, 1.5GHz çift çekirdekli işlemciye sahip.  4.55″ boyutunda 1280×720 HD çözünürlüklü Bravia Engine dokunmatik ekrana sahip Xperia Ion, 12.1MP kamerasıyla kaliteli fotoğrafların yanı sıra Full HD (1080p) video da çekebiliyor. Cihazın tüm diğer Sony görüntüleme (televizyon, video kamera, Blu-ray oynatıcı vs.) ürünleriyle bir ağ dahilinde koordineli çalışabildiğini de ekleyelim.

Huawei Ascend P1 S

Huawei-Ascend-P1-S

Huawei’nin “Dünya’nın en ince akıllı telefonu” olarak tanıttığı yeni ürünü sadece 6.88mm kalınlığında. 1.5Ghz işlemcisi ve 4.3″ boyutundaki süper AMOLED dokunmatik ekranı sayesinde oldukça iyi performans ve görüntü kalitesi vaat ediyor. Huawei Ascend P1 S, Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemini kullanacak.

Motorola Droid 4

Motorola-Droid-41

Motorola’nın QWERTY klavyeye sahip Droid 4, bir ’4G’ telefon. Cihazın hacmini büyütse de beş satırlı klavye pek çok kullanıcının hoşuna gidecektir. Çift çekirdekli 1.2 GHz işlemcisi ve 1GB RAM’i bulunan akıllı telefonun üzerinde 1080p Full HD kalitesinde video çekebilen 8MP’lik bir kamerası da var. 2012 ilk çeyrekte piyasaya çıkması beklenen telefonun fiyatını henüz bilmiyoruz.

HTC Titan II

HTC-Titan-II-396x640

HTC’nin Türkiye piyasasına sürmediği Titan’ın ikinci versiyonu Titan II, Windows Phone Mango işletim sistemiyle çalışıyor. 4G destekli telefon 4.7inç boyutunda ekrana (480x800p) sahip. Ancak asıl etkileyici, cihazın 16MP çözünürlüğe sahip kamerası. Yani 4640×3480 piksel boyutunda dev fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Ülkemize gelip gelmeyeceği belli olmayan cihaz, önümüzdeki aylar içerisinde Amerika’da satışa sunulacak.

Lenovo K800

lenovo800intel

Mobil cihaz işlemcilerinde ağırdan alan Intel’in Atom tabanlı yeni Medfield işlemcisini kullanacak ilk telefonlardan biri. 4.5 inçlik (1280x720p) ekrana sahip Lenovo K800′deki işlemci 1.6 GHz hızında. Çift LED flaşlı 8MP kamera, Android 4.0 işletim sistemi, Bluetooth 3.0, GPS, WiFi modelin sunduğu diğer özellikler. K800′ün ikinci çeyrekte Çin’de satışa çıkması bekleniyor.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: birsahiplumiaakıllıileiçinişletimcestelefonyenisatışa900ilk2012türkiyeancakekranaboyutundamotoroladroid
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım