Şubat ayını App Store’un zirvesinde kapatan ücretli ve ücretsiz 20 iPad uygulaması

apple-ipad-aplikasyon-225x150Mart Apple için önemli bir ay olacak. 7 Mart’ta iPad 3 tanıtılacak ve Apple 25 milyar uygulama indirilmesiyle yeni bir rekor kıracak. Mart ayına gelmişken şu anda iPad App Store’da en tepede yer alan 10 ücretli ve ücretsiz uygulamayı sizler için inceledik.

Listeye giren uygulamaların daha çok eğlenceye yönelik olduğu dikkat çekiyor. Özellikle oyun uygulamaları oldukça fazla. İkinci sıradaki kategorideyse film ve dizi izleme uygulamaları yer alıyor. Bu uygulamaların telif haklarını çiğnediğini ve Görünüm Tasarım olarak bu uygulamaları desteklemediğimizin altını çiziyoruz.

Aşağıdaki ayrıntılı listede Şubat ayının hem ücretli hem de ücretsiz yıldız uygulamalarını bulabilirsiniz.

Ücretsiz top 10 uygulama

Chalk-Pad-Free-150x150Chalk Pad Free

Akıllı tahtalı eğitim sistemi hızla yaygınlaşıyor. Karatahta ve tebeşir ikilisine hasret kalanlar, Chalk Pad uygulamasıyla eski günlerine dönebilir. Uygulama bildiğimiz kara tahta ve tebeşirden ibaret. Kara tahtaya birşeyler çizip eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Çizimlerde farklı renklerde tebeşirler kullanabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bizce en önemlisi etrafınızdaki küçük çocuklara eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

 

istunt2-150x150iStunt 2 HD

 Yoğun kar yağışıyla geçen Şubat ayında, kayak oyununun en çok indirilenler listesine girmesine aslında çok şaşırtıcı bir durum olmasa gerek Smile Snowboardla kayak yapılan oyunda amaç karakteri yere düşürmemek. Karakterin kontrolü iPad’te bulunan hareket sensörüyle gerçekleşiyor. Bölümleri geçtikçe yeni kategoriler açılıyor. Keyifle oynayabileceğiniz bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

 

istunt21-150x150Kanal D

Uygulama Kanal D’nin canlı yayın ve yayın akışı gibi içeriklerini sağlıyor. Özellikle 3G kullanıcılarının yoldayken sıklıkla kullandığı bir uygulama. Otomobille giderken bile 3G bağlantı üzerinden canlı yayın akışının kesilmediğini söyleyebiliriz. Uygulamanın listedeki tek TV uygulaması olduğunun altını çiziyoruz.

 

istunt22-150x150Mafia Rush

Oyunu 4 farklı modla oynamak mümkün. Farklı görevlerle para çalma, çalınmış parayı koruma gibi görev veriliyor. Görevler tamamlandığındaysa puan kazanılıyor. Oyunun kullanışlı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü oyunun kontrolleri oldukça zor. Yine de boş zamanlarda oynanabilecek bir uygulama.

 

istunt23-150x150Cut the Rope

Cut the Rope’un uzun zamandan beri en çok indirilenler listesinde olduğunu biliyoruz. Yine de oyunu bilmeyelenlere biraz anlatmak gerekirse, oyunun amacı ekranın altında bulunan karaktere yıldızları yedirmek. Bunun için ipleri keserek kahramanımıza yıldızları ulaştırmaya çalışıyoruz. Angry Birds tarzı oyun severlerin zevkle oynayacağı bir oyun olduğunu söyleyebiliriz.

 

istunt24-150x150Hidden Objects: Gardens of Time

Zynga’nın gizli nesne bulma oyunu Hidden Chronicles ile tekrar başlayan bu rüzgar iPad uygulmalarını da etkiledi. Hidden Object adındaki oyunun mantığı ekrandaki gizli nesneleri bulma üzerine kurulu. Biraz kafa yorarak vakit geçirmek istiyorsanız bu oyun size göre. Kullanıcıların oyuna verdikleri puan beş üzerinde dört.

 

istunt25-150x150Monopoly Hotels

Monopoly hayranlarının otel işletmeciliği yapabileceği bir oyun. Uygulamada kullanıcıların amacı otel inşa etmek ve işletmek. Oyunda havadan para yağıyor Smile Bu paraları toplayarak ve otele müşteri çekerek para kazanılıyor. Kazanılan paralarla otele farklı odalar inşa ediliyor.

 

istunt26-150x150iBasket

 iBasket’te tahmin edebileceğiniz gibi oyunun amacı basketbol toplarını potaya atmak. Oyunda rastgele atış noktaları belirleniyor. Bu noktalardan topun gidiş notasını çizerek atışlar gerçekleşiyor. Böylece basket atmaya çalışıyorsunuz. Oyun kısa zaman boşluklarında vakit geçirmek için eğlenceli.

 

istunt217-150x150Falling Fred

Fred isimli karakterimiz karanlık bir tünele düşüyor. Oyuncular, Fred’i duvarlara ve engellere çarptırmadan ilerlemeye çalışıyor. Oyunun kontrolü iPad’te bulunan hareket sensörüyle gerçekleşiyor. Oyun biraz kanlı olduğu için küçük yaştaki çocukların oynaması için çok uygun olmayabilir.

 

istunt218-150x150Running Fred

Fred bu oyunda da ana karakter. Bu kez Fred düşmüyor, koşuyor. Karakterin peşine takılan azrail, Fred’i veya arkadaşlarını yakalamaya çalışıyor. Hareket sensörüyle karakterler hareket ettiriliyor. Zıplama ve eğilme gibi hareketlerse ekrana dokunarak gerçekleşiyor. Oyunun 4.5 yıldızı bulunuyor.

 

Ücretli top 10 uygulama

istunt27-150x150Film Dizi izle

En ayrıntılı film ve dizi izleme uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Dizi ve sinema kategorilerinin yanı sıra, video klipler, çizgi filmler, fitness videoları ve teknoloji içerikli videolar gibi kategoriler de bulunuyor. Uygulama sık sık güncellenerek yeni kategoriler açılıyor. 4 yıldızı bulunan uygulamanın fiyatı rakiplerine göre daha ucuz. Film Dizi İzle 0.99 dolar fiyatla satılıyor.

 

istunt28-150x150Art Set

Resim meraklıların seveceği bir uygulama. Art Set’te karakalem, yağlı boya ve kuru kalemlerle resim yapılıyor.Uygulama gerçeğe yakın renkler ve kullanım özelliğiyle dikkat çekiyor. Şubat ayını 27 ülke App Store’unda birinci olarak kapatan uygulama Türkiye App Store’da ikinci sırada yer aldı. Uygulamanın fiyatı 0.99 dolar.

 

istunt29-150x150AVPlayerHD

iPad’lerinde film izlemek isteyen kullanıcılarının vazgeçemediği uygulamaların başında geliyor. App Store’da birçok video oynatıcı uygulama bulunuyor. Ancak AVPlayer HD, desteklediği formatlarla (XVID/DIVX AVI,WMV,RMVB,ASF,H264,MKV, vs.) dikkat çekiyor. iTunes üzerinden File Sharing veya Wi-Fi üzerinden bilgisayardan iPad’e videoları transfer ediliyor. Transfer edilen videolara ‘Media Explorer’ menüsünden erişilebiliyor. Uygulama 2.99 dolara satılıyor.

 

istunt210-150x150Adobe Photoshop Touch

iPad Photoshop uygulamasının Şubat ayına damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Özellikle grafik tasarımcılarının merakla beklediği bir uygulama. Uygulama birden fazla resmi katmanlı bir yapı ile bir araya getirerek, üzerlerinde çalışmanıza olanak veriyor. Ayrıca Adobe, uygulama içerisinden Google ile görsel arama özelliğini de eklemiş. Uygulamanın fiyatı 9.99 dolar.

 

istunt211-150x150Film seyret

Uygulama adından da anlaşılabileceği gibi film izlemeye olanak sağlıyor. iPad’teki internet bağlantısını kullanan Film Seyret, YouTube ve Vimeo gibi kanallardan içerik sağlıyor. Birçok yeni filmi barındıran uygulamadaki filmlerin görüntü kalitesi hiç fena değil. Fiyatıysa 0.99 dolar.

 

 

istunt212-150x150Fruit Ninja HD

Kısa ve boş vakitleri öldürmek için en ideal oyunların başında geliyor. iPad ekranına gelen meyveler dokunarak kesiliyor. Birden fazla kesilen meyveler kombo puan getiriyor. Daha fazla puan kazanan oyunu kazanıyor. 2.99 dolardan satılan oyunun fiyatının biraz pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı ücretsiz versiyonu indirip denemenizi tavsiye ederiz.

 

istunt213-150x150diziTV

Yerli, yabancı dizi ve filmleri izlemek için kullanılan uygulama sadece Wi-Fi üzerinden kullanılıyor. HD çözünürlükte içerikler bulunduran uygulama, 7 farklı kanaldan yayın sunuyor. AirPlay desteğiyle TV’ye görüntü aktarımı sağlayan uygulama 1.99 dolar fiyatla satılıyor.

 

 

istunt214-150x150Where’s My Water?

Oyunun amacı kahramanıza duş aldırmak. Toprak altında banyoda bekleyen timsahın duş almak için suyu yok. Bunun toprağı kazarak banyoya su ulaştırmak gerekiyor. Toprak altında bulunan ördeklere su değince ekstra puan kazanmak mümkün. Kullanımı ve oynanabilirliği kolay bir oyun. Satın almadan önce ücretsiz versiyonunu denemenizi öneriyoruz. Oyunun fiyatıysa 0.99 dolar.

 

istunt215-150x150Asphalt 6: Adrenaline

Araba yarışı oyunları denilince akla ilk olarak Need For Speed serisi gelir. Ancak akıllı cihazlar söz konusu olduğunda Aspahalt serisinin öne çıktığını söyleyebiliriz. Altı oyunuyla devam eden seri, en çok satan iPad uygulamaları arasında yer alıyor. Oyundaki grafik kalitesinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Oyundaki araba çeşitleri de oldukça fazla. Otomobil yarışı severlerinin zevkle oynayabileceği bir oyun. Asphalt 6'nın fiyatı 0.99 dolar.

 

istunt216-150x150Film Indir Izle

Uygulama, yerli ve yabancı sinema filmlerini online ve offline olarak izlenmek için kullanılıyor. Uygulamanın arka planda indirme özelliğiyle, bir film izlenirken başka bir film iPad’e indirilebiliyor. İndirme işlemini durdurup yeniden başlatmak da mümkün. TV-out desteğiyle filmleri TV ekranından izlemek de mümkün. Film Indir Izle uygulaması 1.99 dolardan satılıyor.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: uygulamabirfilmiçinoyununoyunsöyleyebilirizolduğunudolargibiipadücretsizçokdizifazlaşubatbulunanpuanfarklıfred
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım