Facebook da online dosya paylaşım özelliğini duyurdu

Facebook-Grouplar-0Son dönemde online dosya paylaşımı konusunda o kadar çok gelişme oldu ve biz de o bu konuyla ilgili o kadar çok yazı yazdık ki, her seferinde artık bunun son önemli gelişme olduğunu söylüyoruz ama biri mutlaka bizi şaşırmayı başarıyor. En son dün bu konuyla ilgili Samsung’un mSpot satın almasını sizlerle paylaşmıştık. Bugün ise gündemde Facebook’un yeni dosya paylaşım özelliği var.

Aslında Facebook’un 2010 yılında dosya paylaşım servisi drop.io’yu satın almasının ardından sosyal ağ devinin bu konuyla ilgili bir şeyler yapacağı tahmin ediliyordu. Hatta geçtiğimiz ay içerisinde duyurulan ve öğrencilere özel grup yapısı “Groups for Schools”u dosya paylaşım imkanı ile birlikte duyuran Facebook’un bu servisi yaygınlaştıracağı bekleniyordu.

Beklenen oldu ve Facebook gruplar için dosya paylaşım imkanını duyurdu. Üstelik büyük ihtimalle bu sadece bir başlangıç.

Şu an için sadece sınırlı sayıda Facebook grubunda kullanıma açık olan dosya paylaşım özelliği sadece birkaç gün içerisinde Facebook gruplarını kullanan 380 milyon kişiye birden sunulmuş olacak. Yüklenebilecek dosyaların limiti 25 MB ile sınırlı ve müzik dosyaları ile .exe uzantılı dosyalara izin verilmeyecek.

Facebook-Grouplar-1

Facebook dosyalarının temel amacı, grup üyelerinin bir arada gerçekleştirdikleri çalışmalarda dosya paylaşımı ile iş birliğini ve verimliliği artırmak. Yani duyurulan bu özellik aslında Facebook’u Dropbox ve benzeri dosya paylaşım servisleri ile doğrudan bir rekabet içerisine sokmuyor.

Ama bu özelliğin sadece gruplar ile sınırlı kalmayacağını, zaman içerisinde Facebook’un daha geniş bir kullanım amacına hizmet edecek şekilde genişleteceğini de tahmin etmek zor değil. O durumda da büyük ihtimalle Dropbox ve benzerlerinin karşısına Facebook markalı bir dosya paylaşım servisi çıkmayacak ama Facebook’un asıl amacı, kullanıcılarının internet üzerindeki pek çok temel ihtiyacını Facebook’u terk etmeden çözebilmeleri.

Dosya paylaşımı da önemi giderek artan ve ihtiyaç haline gelmiş olan bir konu ve Facebook bu oyunu dışarıdan izlemek niyetinde değil…

Görsel Kaynak: Lifehacker, Mashable


{/zj_fbcomment}
Etiketler: dosyapaylaşımbirfacebookilefacebook’unsadecekonuylaamasınırlıservisiilgiliçoksoniçerisindepaylaşımıtahmindropboxaslındaonline
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım