App Store’da Top 25′e girmek için gereken indirilme rakamları

uygulama-en-iyiler-sirri-225x150Geliştiricilerin uygulama yayınlandıktan sonraki ilk baktıkları yerin ‘en iyiler listesi’ olduğunu söyleyebiliriz. Peki yayınlanan bir uygulamanın bu listeye girebilmesi için indirilme performansının nasıl olması gerekiyor? Distomo‘nun yaptığı araştırma, uygulama geliştiricilere bu konuda fikir verebilir.

ABD App Store üzerinden gerçekleştirilen araştırmada ilk 25′e giren ücretsiz ve ücretli olan uygulamaların performansı ölçülmüş. Buna göre ücretsiz iPhone uygulamalarının genel en iyi listesine girebilmesi için ortalama günlük 38 bin 400 kez indirilmesi gerekiyor. Ücretli iPhone uygulamalarının listeye girebilmesi için 3 bin 530 kez indirilmesi yeterli.

Kategori bazında değerlendirirsek, ücretsiz en iyi iPhone uygulamaları listesine en zor oyunlar giriyor. Oyunların listeye girebilmesi için günlük ortalama 25 bin 300 kez indirilmesi gerekiyor. Eğlence kategorisiyse ikinci sırada yer alıyor. Uygulama geliştiricilerin yayınladığı eğlence uygulamaları günlük ortalama 6 bin 700 kez indirilince listede yer alabiliyor.

Üçüncü sıraydaysa sosyal ağ uygulamaları yer alıyor. Günlük 5 bin 800 kez indirilen sosyal ağ uygulamaları en iyi iPhone uygulamaları arasında kendine yer bulabiliyor. En iyiler listesine girmenin en kolay olduğu kategoriyse hava durumu uygulamaları. Bir uygulamanın 300 kere indirilmesi, listede yer almasını sağlıyor.

number-of-free-downloads-to-hit-top-25-per-category21-640x364

Ücretli uygulamalardaysa sıralamanın hemen hemen aynı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak indirilme adetelerinin biraz düştüğünü ifade etmek mümkün. Oyun kategorisinde günlük ortalama 22 bin 800 kez indirilen uygulamalar en iyi iPhone içerikleri arasına giriyor. ikinci sıradaysa eğlence uygulamaları bulunuyor. Günlük 3 bin 500 adet indirilen eğlence kategorisindeki uygulamalar listeye girebiliyor. Üçüncü sıradaysa günlük 2 bin 700 adet indirme adediyle fotoğraf uygulamaları bulunuyor. Bu noktada fotoğraf uygulaması geliştiricilerinin en iyi uygulamalar listesine girmek için daha çok çabaladığını ifade edebiliriz.

Oyun kategorisinde en iyiler listesine girmek için diğer kategorilere nazaran daha çok indirme adedine sahip olmak gerektiği apaçık ortada. Oyun uygulamalarının alt kategorisindeyse ‘aksiyon’ bulunuyor. Günlük ortalama 8 bin 500 adet uygulama rakamını tutturan ücretsiz aksiyon oyunları en iyiler listesinde yer alıyor. En sondaysa müzik kategorisi var. Günlük 2 bin adet indirilen müzik oyunları listede kendine yer bulabiliyor.

number-of-free-downloads-to-hit-top-25-per-category-games3-640x364

Paylaştığımı rakamların her ne kadar ABD pazarı için geçerli olsa da kategori bazında Türkiye ile benzerlik gösterebilir. Türkiye’deki geliştiriciler, uygulamalarını daha kolay popüler yapmak için listeye girme adetleri az olan kategorilere yönelmeleri gerektiğini ifade edebiliriz. Global çapta yayınlanan uygulamalarınsa ABD’deki rakamları tutturması gerektiğini de sözlerimize eklemek istiyoruz.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: biniçingünlükuygulamalarıyerkezlistesineiyiiphoneortalamalisteyegirebilmesiücretsizadetindirilmesieğlenceindirilenuygulamaiyilerindirilme
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım