250 kat hızlı internet devrimsel uygulamalara kapı açacak

internet1Kullandığınız internet bağlantısından ne kadar memnunsunuz bilmiyorum ama ABD’de devreye alınacak yeni düzenleme bildiğimiz sınırların aşılacağını gösteriyor. Gelecekte kullanabileceğimiz yeni nesil hizmetler ve uygulamaların temellendirileceği bu altyapı ABD’deki mevcut internet bağlantısını 250 kata kadar hızlandıracak.

Otoyol çalışmaları sırasında şirketlerin döşeyeceği yeni kablo altyapısına izin verecek kararname yarın ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanacak. Böylece uygulamada yüzde 90′a kadar tasarruf sağlanacak ve yeni uygulamalarda bulut ve sanallaştırma çözümlerine uygun gigabayt boyutunda simetrik bant genişlikleri kullanılabilecek.

Yüksek internet hızlarına yeni uygulamalar

ABD’nin internete iletişim ve ekonomi boyutlarında ciddi bir önem verdiği malum. Bu sebeple ABD Ulusal Bilim Vakfı’nın yüksek hızlı internet altyapı ve hizmetlerine yönelik  40 milyon dolara kurduğu GENI (The Global Environment for Network Innovations) adlı bir proje bulunuyor. Bu laboratuvar, internetin farklı ölçeklerdeki sanal fırsatlarını araştırıyor.

ABD Ulusal Bilim Vakfı bir yandan da geleceğin bu yüksek hızlı altyapısına uygun uygulamaların geliştirilmesine zaman harcıyor. Mozilla, Juniper, Cisco, Verizon, Comcastwhich ve diğer bazı firmalarla da dahil olduğu US Ignite adlı yarışma da bunun bir örneği. Söz konusu yarışmada enerjiden sağlığa, eğitimden güvenliğe kadar farklı uygulamaların geliştirilmesi amaçlanıyor.

25 ülkenin geliştiricilerinden en az 60 yeni uygulama bekleyen US Ignite, internetin hayatımıza ne kadar etki edeceğini görebilmek açısından sonuçları merakla beklenen bir yarışma. Yüksek hızda kaliteli görüntü aktarıma dayalı olarak uzaktan gözlem ve tespit yapılabilecek sistemler bu projeden çıkması muhtemel uygulamalar olarak görünüyor.

Bugün sosyal ağlarda kişiler arası iletişim mesafesi bir kaç saniyeye düşmüşken, yeni internet altyapıları daha işlevsel yakınsamaları hayatımıza sokacak. Bunun tüm sosyo-ekonomik etkileri de bu projeler kapsamında karşımıza çıkacak.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: yenibirinternetkadaryüksekabduygulamalarınhızlıaltyapıulusaligniteiletişimfarklıolarakhayatımızauygunuygulamalaraltyapısınabilimbunun
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım