Her Google araması dünyayı dolaşıyor

google-logo"Google’lamak" diye bir kelime türeten kullanıcılar, gerçekleştirdikleri aramaları yazılan birkaç kelimeden ve saniyeden ibaret sanabilir. İşin perde arkasında kısa bir sürede gigabytelarca dizin araması var.

Google’ın saliseler içerisinde neler yaptığını bir kez daha gözler önüne seriyor.  Google, saniyenin yaklaşık dörtte birinde 2 milyon 500 bin km’lik yol kaydediyor. Kısaca dizinlerinin ülkeler arasında ışık hızında bir tur attığını söylemek mümkün.

Yazılan dizin bu yolu kat ederken toplamda bir milyon bilgisayar saatlik işlem yapıyor. Yani tek bir bilgisayar üzerinden bu arama yapılmaya çalışılsaydı, 1 milyon saat harcanmış olacaktı. Taranan dizin miktarına baktığımızdaysa toplamda 100 milyon gigabytelık bir kapasiteye ulaşıldığı paylaşılan bilgiler arasında.

Google 200′den fazla algoritmik sinyal kullanıyor. Yani dizin aramalarında kullanığı kriterler diyebiliriz. Başlıca yeni içerik, URL, web sayfasının adı, kelimeler ve içerik zenginliği gibi algoritmik sinyallerin kullanıldığını söyleyebiliriz.

Google’da günlük 450 milyar yeni dizin araması yapıldığını belirtmek istiyoruz. Bu rakam Google’da yapılan toplam aramaların yüzde 16′sına denk geliyor.

Google’da yapılan bir aramanın hikayesini aşağıdaki grafikte inceleyebilirsiniz.



{/zj_fbcomment}
Etiketler: birdizinmilyonaramasıgoogle’dagoogletoplamdaarasındaalgoritmikyapılaniçerikyeniyanibilgisayaryazılankullanığıkriterleraramalarındakullanıyorkelime
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım