Skype' ta hesaplar karıştı

Skype-e1342532112599-225x102Görüntülü konuşma platformlarının ilk göz ağrısı Skype‘ta güvenlik açığı keşfedildi. Kullanıcı hesaplarının karışmasıyla ortaya çıkan güvenlik açığı sonucu kullanıcılar kendi listelerinde olmayan kişilere mesaj göndermeye başladı.

Windows’tan Mac’e kadar yaşanan bu güvenlik açığından etkilenen Skype versiyonları şunlar: Skype 5.10 Windows, Skype 5.8 Mac, Skype 4.0 Linux ve Skype 1.2 Windows Phone. Skype’ın iOS ve Android uygulamalarını kullananların paniğe kapılmasına gerek yok, çünkü bu uygulamalarda güvenlik açığı tespit edilmedi.

Öte yandan Skype’ın eski sürümlerinde de güvenlik açığı bulunmuyor. Bu güvenlik açığıyla paralel olarak Skype’ın kaynak kodlarının da ele geçirilerek yayınlandığı iddiaları yayıldı. Hatta bu kodların torrent sitelerinde paylaşıldığı ortaya çıktı. Eğer bu kodlar gerçekse Skype’ın başı ciddi derde girmiş olacak.

skype-hack

Güvenlik açığını bulan gruptan konuyla ilgili bir açıklama da gelmiş bulunuyor. Bu açıklamaya göre Skype’ın Microsoft’a 8.5 milyar dolara satılmasından sonra hükümetin ‘arka kapısı’ olduğu eleştirisi yer alıyor.

Konuyla ilgili harekete geçen Skype ekibi, açığı kapamak için br yandan yamalar üretiyor, bir yandan da yeni sürüm Skype üzerinde çalışıyor. Yurt dışı kaynaklara göre bu çalışmaların bir gün içerisinde bitmesi planlanıyor. Bu yüzden kullanıcıların Skype güncellemelerini sık sık kontrol etmesinde fayda var.

Skype’ın son açıklanan rakamlara göre 250 milyon kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcı bazında son yedi ayda yüzde 36 büyüme kaydeden Skype, gelecekte büyüme oranını daha daha arttırmayı planlıyor. Konuyla ilgili yeni haberleri yazıyı güncelleyerek paylaşmaya devam edeceğiz.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: güvenlikskypeskype’ınaçığıyandangöre skypeilgilibirsonwindowsbüyümesıkortayadahakonuylayenibulunuyorkullanıcıüretiyor
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım