Google dokunmatik cihazlar için el yazısıyla aramayı hayata geçirdi

google-hand-logo-225x191Google bugün Türkiye resmi blogundan da yayınladığı bir yazıyla, dokunmatik cihazlar için el yazısıyla arama özelliğini yayına aldığını duyurdu. Dokunmatik ekrana sahip akıllı telefonlar ve tablet cihazlarda kullanılabilecek olan özellikle, klavye kullanolmadan el yazısıyla arama yapmayı mümkün kılıyor.

Google.com.tr‘de aktif olan özelliği kullanabilmek için sayfanın altındaki Ayarlar menüsünden “El yazısı” nı etkinleştirdikten sonra kaydetmeniz yeterli. Arama sayfasını yenilediğinizde gelen menü sayesinde ekrana yazdığınız harfler siz duraksadığınız anda arama çubuğuna yazılıyor ve aramayı gerçekleştiriyorsunuz.

İlk denemelerimizin ardından oldukça başarılı sonuçlar verdiğini gördüğümüz el yazısı ile aramayı, dokunmatik ekranlı telefonlarda harfleri isabaet ettiremediğimiz sallantılı ortamlarda kullanabilirsiniz. Açıkcası bunun dışında gerçekten zorunlu olabilecek bi kullanım alanı akla gelmiyor. Google’ın el yazısı için hazırladığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.


{/zj_fbcomment}
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım