Çocukların tablet kullanımı çok hızlı artıyor [Araştırma]

cocuk-tabletTabletlerin yetişkinlerin büyük ilgisini çektiğini zaten biliyoruz ama sanıyorum siz de çevrenizde elindeki iPad’i annesi ve babasından aşağı kalmayacak bir beceri ile kullanan çocuklara rastlamışsınızdır. NPD Group’un konuyla ilgili son araştırmasına göre tabletler 4 – 14 yaş grubundaki çocuklar arasında son bir yıl içerisinde beklentilerin de ötesinde bir hızla yaygınlaşmaya başladı.

Konuyla ilgili 2011 araştırmasında çocukların tablet kullanım oranları bir önceki yıla göre yüzde 3 oranında artmıştı. 2012 araştırmasında ise artışın yüzde 13’e kadar yükseldiği gözlendi. Her ne kadar ev elektroniği alanında çocukların bir numaralı gözdesi hala oyun konsolları olsa da, tabletlerin popülerlik kazanma oranı konsolların da üzerine çıkmıştı durumda.

NPD Group araştırması sonucunda ortalama bir evde yaklaşık 10 farklı elektronik cihaz bulunduğunu ve çocukların bunlardan ortalama olarak 5 tanesini aktif olarak kullandıklarını ortaya koydu. Televizyon, bilgisayar ve cep telefonları en yaygın üç cihaz arasında yer alıyor.

Evlerde sayıları hızla artan cihazlar arasında ise konsol ve taşınabilir oyun cihazları, tabletler ile dijital video kameralar yer alıyor. Tüm bunların arasında çocukların gözdesi (tahmin edebileceğiniz gibi) oyun konsolları. Çocukların oyun konsollarını ortalama kullanmaya başlama yaşı ise 6.

Fakat çocukların kullanım oranı artışı bakımından öne çıkan cihaz tabletler. Bunun 2 temel nedeni var gibi görünüyor. Birincisi kullanımları son derece kolay. Dokunmatik ekranlar çocukların cihazlar ile etkileşimde bulunması için son derece doğal ve pratik bir yöntem sunuyor.

Tabletin avantajlı çok yönlü kullanım alanı

İkinci nedeni ise tabletlerin çocukların beklentilerini birden fazla alanda karşılayabiliyor olması. Çocuklar tabletlerde oyun oynayabiliyorlar ama bunun yanı sıra aynı cihaz ile film ve TV programlarını izlemek, kitap okumak, müzik dinlemek ve hatta fotoğraf çekmek için de kullanılabiliyor.

Yani eğer 4-14 yaş aralığında bir çocuğunuz varsa ve henüz bir tablete sahip değilseniz yakında çocuğunuzdan bu yönde artan bir taleple karşılaşma hazır olmanızda fayda var. Ayrıca çocukların kendilerine uygun olmayacak içeriklere erişimi konusunda bilgisayarınızda aldığınız önlemleri tabletlerde de uygulamaya başlamanın zamanı geldi diyebiliriz.

Bunun dışında çocuklara yönelik tablet uygulamaları geliştirmek de önemi hızla artacak fırsatlardan biri gibi görünüyor. Çocuk ve gençlere yönelik tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütenler içinse yavaş yavaş tabletler de dikkate alınması gereken bir mecra olarak görülmeye başlamalı.

Görsel Kaynak: TabTimes


{/zj_fbcomment}
Etiketler: birçocuklarınoyuncihazarasındailesonisetabletlerbununortalamatabletkullanımhızlagibitabletlerinolarakcihazlarkonsollarıyönelik
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım