Yandex Panorama sıcak denizlere indi

Yandex_Panorama_Araci1997 yılında kurulmuş olan Rus arama motoru Yandex’in Türkiye’deki geçmişi çok da eski sayılmaz. 1 yıla yakın bir süredir Türkiye pazarında aktif olan Yandex, bu sürede oldukça hızlı bir gelişme göstererek pek çok ürünü Türkçeye çevirdi ve Türkiye için yerelleştirilmiş olarak sundu.

Yandex ürünleri arasında en ilgi çekenlerden biri de Yandex.Haritalar ve gerçek görüntülerin yer aldığı Panorama servisi. Yandex Türkiye pazarına girdikten çok kısa bir sonra devreye giren Panorama ile şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir’deki pek çok bölgenin panoramik fotoğraflarını görmek mümkün.

Yandex’in dün Antalya’da düzenlediği bir etkinlik ile Panorama’nın sıcak denizlere ulaştığı da resmen duyurmuş oldu.

Antalya’daki etkinlikte Yandex ekibi, hem panorama aracı, hem de Yandex’le ilgili merak edilen sorulara yanıt verdiler.

Etkinlik için İstanbul’dan gelen Yandex ekibi de, araç ve servis ile ilgili soruları yanıtladılar.

Yandex_Panorama_Araci-630

Yandex’ten aldığımız bilgilere göre Panorama aracı Ağustos ayında Antalya’daydı ve bu süre boyunca 1.600 kilometre çekim yaptı. Bu süreçte 280.000 kare fotoğraf çekildi ve bu fotoğraflardan 70.000 panorama oluşturuldu.

Antalya merkezin yanı sıra özellikle turizm açısından çok önemli olan Alanya, Manavgat ve Kemer’de yapılan çekimlere ait görüntüler 2012 içerisinde Yandex.Haritalar içerinde yer almaya başlayacak.

İl Kültür ve Turizm müdürlüklerinden izin alınarak yapılan çekimler için sonraki duraklar da belli. Antalya’dan sonra Yandex panorama aracı İzmit, Bursa ve Adana’ya giderek bu şehirlerin de panoramik görüntülerini haritalara aktaracak.

Etiketler: yandexpanoramaçokbirtürkiyeolaniçinaracıiledenizlereturizm000panoramikpekyapılanetkinlikharitalarsıcakilgilisonra
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım