PayPal Galactic ile uzaydaki alışverişin altyapısını hazırlıyor

paypal-galacticEskiden insanoğlu gökyüzüne bakarak hayal kurmakla yetinirken bugün hayalleri Mars’ta kurulacak kolonilere kadar genişledi. Ticari uzay gezilerinin başlaması sayesinde günümüzde mesleği astronotluk olmayanlar bile uzay yolculuğuna çıkabiliyor, 2016 içerisinde ilk uzay otellerinin açılması bekleniyor. Mars’ta kalıcı bir koloni kurmak için ise hedef 2023.

Yani önümüzdeki bir zaman dilimi içerisinde uzay insanların sadece ziyaret ettiği değil, yaşadığı bir yer olacak gibi görünüyor. Yaşamlarının geri kalan kısmını uzayda geçirecek olan insanlar temel ihtiyaçlarının bir kısmını yanlarında götürecek, diğerlerini ise orada üretecekler.

Peki ya finansal ihtiyaçları? PayPal bu konu üzerinde çalışmaya başladı bile.

Galactic adı verilen özel programı ile PayPal, uzay sakinlerinin kişisel finans ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yapı üzerinde çalışıyor. Konu üzerinde SETI Enstitüsü gibi partnerler ile birlikte çalışan PayPal, uzaydaki insanların gündelik alışveriş ihtiyaçlarını sağlamak üzere PayPal Galactic adlı programını duyurdu.

Uzayda nakit para kullanımının pratik olmayacağını tahmin etmek zor değil, PayPal de onun yerine dijital bir çözüm üzerinde çalışıyor. Dünya dışı ilk para transferi platformunu olan PayPal Galactic’in sadece uzay kolonilerinde yaşayanlar için değil, uzay turistleri için de pratik olacağı düşünülüyor. Böylece hafta sonu için uzay oteline gittiğinizde içeceğinizi nakit ile değil, PayPal Galactic gibi özel bir sistem ile satın alabileceksiniz.

Tabi ki PayPal Galactic programının şu anda henüz çok erken aşamada olduğunu da belirtmekte fayda var. Henüz sadece teknik değil, yasal olarak da pek çok konunun netleşmesi için epeyce zamana ihtiyaç var gibi görünüyor.

Yine de eğer uzayda ödeme sistemleri ilginizi çekiyorsa, PayPal, bugün SETI Enstitüsünden gerçekleştireceği Galactic tanıtımını TSİ 19:00 gibi şu adresten canlı olarak izleyebileceğinizi duyurdu.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: paypaluzaybirgalacticiçindeğilgibiileüzerindeuzaydasadecekonuvarolarakilkiçerisindehenüzolangörünüyorkısmını
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım