PayPal 800 milyon dolara Braintree’yi satın aldı

paypal-braintreeeBay’in 2002 yılında 1.5 milyar dolara satın aldığı PayPal, en büyük satın almasını gerçekleştirdi. Chicago merkezli ödeme sistemi Braintree‘i 800 milyon dolar’a satın aldığını duyurdu.

Yeni nesil ticaretin öncülerinden Braintree ödemelerde mobilin de aralarında bulunduğu farklı kanallardan hizmet veriyor. 40 ülkede 130 para biriminde hizmet veren Braintree, 2 milyar doları mobil olmak üzere yılda 10 milyar doların üzerinde işleme aracılık ediyor. Braintree’nin müşterileri aralarında Airbnb, Uber, GitHUB gibi bilinen markalar da var.

Braintree yatırımın mobil odaklı olduğunu hem eBay’dan hemde PayPal’dan gelen açıklamalarla  doğrulamak mümkün. eBay CEO’su John Donahoe satın almayı PayPal için biçilmiş kaftan olarak tanımlarken Braintree’nin mobilde varolan gücüne değiniyor. PayPal başkanı David Marcus ise Braintree ile birlikte PayPal’ın mobil ödemede küresel lider olmasını hızlandıracağını belirtiyor. 

2007′de kurulan Braintree daha önce  iki yatırım turu geçirmiş; A turunda Accel Partners, New Enterprise Associates’ten 34 milyon dolar yatırım almıştı. 2012′de yapılan B tur yatırımında eski yatırımcıları Accel Partners, New Enterprise Associates ek olarak RRE Ventures ve Greycroft Partners’ın katıldığı turda 35 milyon dolar yatırım almıştı.

Braintree’nin geçtiğimiz sene kullanıcıların kendi aralarında ücretsiz para alıp gönderebildiği mobil platform Venmo‘yu 26.2 milyon dolara satın alarak dikkatleri üzerine çekmişti. PayPal’in Venmo’yu devam ettirip ettirmeyeceği bilinmezken eBay ve PayPal’dan gelen mobil odaklı açıklama Braintree’nin satın alınmasının en büyük sebebini Venmo olarak düşündürüyor.


TOP

Kıbrıs web Tasarım