Apple’ın yeni tableti iPad Air ile ilgili ilk yorumlar nasıl?

apple-ipad-air-yorumlariApple’ın Eylül ayında düzenldiği ve bizim de tüm detayları canlı bloglama ile aktardığımız, etkinlikte yeni nesil iPhone’lar 5S ve 5C ile tanışmıştık. O etkinlikte pek çok kişi yeni iPad’i de görmeyi umuyordu fakat Apple muhtemelen iPhone’un gölgesinde kalmaması için yeni nesil iPad’i yaklaşık bir ay sonraki özel etkinlikte duyurdu.

Bundan çok kısa süre önce görücüye çıkan iPad Air, bir önceki iPad’e göre daha ince, daha hafif, yaklaşık 8 kat daha hızlı işlemcisi ve 72 kat daha hızlı grafik işlemcisi ile dikkat çekiyordu. Fakat en çok merak edin kağıt üstünde oldukça etkileyici görünen bu özelliklerin günlük kullanımda da aynı etkiyi sağlayıp sağlayamayacağı.

İlk kez iPad Air’ler Cuma günü satışa sunulacak, fakat şanslı bir azınlık iPad Air’e daha erken kavuştu ve deneme şansı bulabildi. İşte iPad Air ile ilgili ilk yorumlar…

Öncelikle farklı yorumlarda değinilen bazı noktaları sizin için derleyelim. iPad Air’i değerlendiren hemen herkes oldukça etkilenmiş görünüyor. iPad Air’in daha ince ve hafif olmasına rağmen hız konusunda diğer tüm iPad’lere çok daha başarılı olması çoğu kişinin hem fikir olduğu bir yorum. Bu sonuca kişisel kullanım ile varanların yanı sıra farklı benchmark testleri ile doğrulayanlar da var.

iPhone 5S’in parmak izi okuyucusuna kısa süre alışmış olanlar iPad Air’de bulunmamasının bir eksiklik olduğunu söylüyorlar. Diğer olumsuz sayılabilecek bir yorum da fiyat ile ilgili. Özellikle de hali hazırda yeni nesil iPad’lerden birine sahip olanlar için bir de bu fiyata bir iPad Air almanın çok da gerekli olmayabileceğini düşünenlerin sayısı az değil.

Daha iyi fikir verebilmesi açısından yorumlarda özellikle burgulanan bölümelerle ilgili bir seçmece de hazırladık. Dilerseniz bağlantılarına tıklayarak her yorumu kendi sitesinde de okuyabilirsiniz.

CNET: Benchmark sonuçlarına göre Air’in bir önceki iPad’e göre web sayfalarını yüzde 50’ye yakın bir orada daha hızlı render ettiği tespit etmiş.

Engaged: iPad Air’i, 7,9 inçlik iPad Mini’nin biraz daha büyük bir modeline benzeten Engaged yazarı Brad Molen, bu cihazın denediği en kullanışlı 10 inçlik tablet olduğunu ifade ediyor.

TechCrunch: iPad Air’in dördüncü nesil iPad’e göre çok büyük bir gelişim olduğunu ve şu anda piyasayadaki en iyi 10 inç tablet olduğu görüşünde.

Mashable: Tabletleri cazip hale getiren Apple’ın, bu alanda kendiyle yarışmaya devam ettiğini ve iPad Air’in bu yarışta çıtayı çok yükselttiğini düşünüyor. En büyük dezavantajının ise yüksek fiyatı olduğunu belirtiyor.

New York Times: E-kitap okurken veya film izlerken iPad Air’in hafifliğinin kendini hissettirdiğini söylüyor.

SlashGear: iPad Air’i video izlemek, internette gezmek ve oyun oynamak için ideal olarak değerlendiren SlashGear, tüm bu işlemleri artık tek elle de yapabileceğinizi vurgu yapıyor.

AllThingsD: Yaklaşık bir haftadır test ettikleri cihazın tabletlerin nasıl olması gerektiğine dair önemli dersler içeriğini söylüyor ve şimdiye kadar test ettikleri en iyi tablet olduğunu belirtiyor.

The Loop: Pil kullanımının son derece geliştirilmiş olduğunu ve uzun süreli gündelik kullanımlarda bile şarjının uzun süre dayanabildiğine vurgu yapan Loop, cihazın ne kadar başarılı olduğunu elinize almadan tam anlamıyla görebilmenizin ise mümkün olmadığını söylüyor.

USA Today: Her ne kadar iPad Air bir önceki iPad’e göre çok daha gelişmiş bir cihaz olsa da, dördüncü nesil iPad’in de iPad Air’in yapabileceği her işi yapabileceğini belirtiyor. Bu nedenle de eğer bir iPad’iniz varsa Air almanıza gerek olmayabileceğini, fakat ilk kez bir tablet almayı düşünüyorsanız iPad Air’in daha iyi bir seçim olacağını belirtiyor.

Aslında USA Today yazarı Edward C. Baig genel olarak Apple ürünleri ile ilgili önemli bir noktaya değinmiş. Her yıl yenisi çıkan iPhone veya iPad, cihazlara hali hazırda sahip olan kullanıcılar için aynı soruyu bir kez daha gündeme geliyor: Yenisini almalı mıyım?

Anımsayabileceğiniz gibi buna benzer bir soruyu biz de “Yeni iPad Air’in uygun fiyatlı alternatifi iPad 2′yi mi yoksa iPad Mini’yi mi alırdınız?”. Yorumlardan ise bu sorununu yanıtının iPad’i ağırlıklı olarak ne amaçla kullandığınıza bağlı olduğu sonucu çıkmıştı.

iPad Air’in ne oranda başarılı olduğunu belki de en net şekilde gösterecek olan satış rakamlarını şimdiden merakla beklemeye başladık bile…

 


TOP

Kıbrıs web Tasarım