Facebook'un "Aktif kullanıcı" tanımını değiştirdiği ortaya çıktı

facebook real name

Facebook, son 10 yıldır kullanıcı sayısının ölçmekte kullandığı aktif kullanıcı tanımını değiştirdi. Mali üçüncü çeyrek sonuçlarında 1.55 milyar aylık aktif kullanıcı açıklamasının ardından şirketin SEC’e ilettiği dökümanda güncellenmiş bir "aktif kullanıcı" tanımı kullandığı görülebiliyor.

Facebook’un son on yıldan uzun süredir uyguladığı aktif kullanıcı tanımı, Facebook’u web’den  ya da mobilden ziyaret eden ve Facebook’a giriş yapan; Messenger uygulamasını kullanan ve aynı zamanda kayıtlı Facebook kullanıcısı olan ve buna ek olarak Facebook üzerinde üçüncü parti bir uygulama aracılığıyla içerik ya da aktivite paylaşan kişileri kapsıyordu. Tahmin edebileceğiniz gibi, Facebook’un üçüncü parti uygulama kullanıcılarını sayımda içermesi şirketin aktif kullanıcı sayısını çarpıttığı ve açıkladığı figürlerin gerçeği yansıtmadığı yönünde eleştirilere sebep oluyordu. Ve elbette Facebook’un ‘gerçekten’ kaç kullanıcısı olduğu da merak konusuydu.

facebook aktif kullanici

Bunlara bir cevap niteliğinde, Facebook, yeni "aktif kullanıcı" tanımını Facebook ve Messenger kullanıcılarıyla sınırlıyor. Şirketin son çeyrek sonuçlarında da kullanılan bu ölçüme göre Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı 1.55 milyar. Facebook, üçüncü parti uygulamalardan gelenleri çıkarmasına rağmen açıkladığı son çeyrekte 60 milyon yeni kullanıcı kazanmayı başardı. Yani Facebook, kullanıcı sayısındaki gerçek büyümeyle hala etkileyici bir şirket.


TOP

Kıbrıs web Tasarım