Apple’ın eski moda mesajlaşma uygulaması gitti, Snapchat’i andıran mesajlar geldi

apple messages

Snapchat‘in mesajlaşmaya getirdiği içerik zenginleştirme etkisini son hisseden Apple oldu. WWDC 2016’ta tanıttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 10’ta Mesajlar’ı baştan sona yenilediğini duyuran Apple, artık eski moda hale gelen uygulamasını günümüz standartlarına göre güncelledi.

Yeni Mesajlar uygulamasında emojileri 3 kat büyüten Apple, metin içeriğine göre emoji önerilerini QuickType’a ekliyor. Yazdığınız mesajın kelimelerini tanıyan yeni Mesajlar bu kelimelere uygun Emoji’ler de öneriyor. Kelimeyi tıkladığınızda ilgili Emoji sembolü otomatikman değişiyor.

mesajlar

iMessage’da mesaj yazarken kullanabileceğiniz hareketli sticker’lar sunmaya başlayan Apple, tamamen statik olan iMessage’ı dinamik bir sürümle değiştiriyor. Konuşma balonlarını, ifadenizi güçlendirecek şekilde büyütüp küçültmeniz veya hareketli formlarla değiştirmeniz mümkün hale geliyor. Her bir konuşma balonuna dokunup, anında emojilerle tepkinizi gösterebiliyorsunuz. Tepkilerinizi dilerseniz tam ekran, hareketli arka planları kullanarak daha güçlü şekilde ifade edebiliyorsunuz.

messages

Mesajlar’a “görünmez mürekkep” adını verdiği bir özellik ekleyen Apple, mesajlaşma uygulamasına Snapchat’ten esinlenen bir özellik ekliyor. Bu özelliği kullanarak gizli mesajları hareketli bir formda karşı tarafla paylaşabiliyorsunuz. Alıcı mesajı ancak etrafındaki parçacıkları temizleyerek görebiliyor.

mesaj

Mesajlarla ilgili bir diğer önemli güncelleme üçüncü parti uygulamalara açılmış olması. Bu sayede çok daha fazla fonksiyonu entegre eden iMessage üzerinden Square Cash kullanarak para göndermek, ya da Music uygulaması içinden doğrudan paylaşım yapmak gibi çok sayıda eylem gerçekleştirilebiliyor.

imessages

Yeni Mesajlar uygulaması, piyasadaki Facebook Messenger, WeChat ya da Snapchat gibi popüler mesajlaşma uygulamalarına alternatif olabilir mi gerçekten merak ediyoruz.


Tags: birappleyenihareketlikullanarakmesajlarmesajlaşmauygulamasıgibigörekonuşmaçoközellikhaleemojiilgilimodaeskidahaekliyor
TOP

Kıbrıs web Tasarım