Facebook yapay zeka asistanı M’i kullanıma sundu

 facebook m2

Facebook, bundan yaklaşık iki yıl önce tanıttığı yapay zeka asistanı M’i sonunda kullanıma sundu. Facebook Messenger üzerinde yaşayan M, ilk etapta kullanıcılara sohbet içeriğine göre öneriler getiriyor.

Facebook’un geçtiğimiz Aralık’ta testlerine başladığı öneriler özelliği öncelikle Facebook’un iOS ve Android uygulamalarının ABD’deki kullanıcılarına sunuluyor. Deneme sürecinde büyük başarı elde ettiğini söyleyen Facebook, M ile Messenger sohbetlerinizi gerçek zamanlı olarak analiz edip, belirli anahtar kelimeleri kullandığınızda M’in önerilerini getiriyor. Bunlardan ilki “Teşekkürler” ya da “Bye bye” gibi sözcüklere getirilen sticker önerileri. Diğer önerilerse, ödeme hakkında konuştuğunuzda gelen para ödeme ya da para isteme seçeneği, konum paylaşma, etkinlik planlama, anket oluşturma ve yolculuk için Uber çağırma. Sohbet sırasında M logosuyla görünen bu önerileri kullanmak için gösterilen öneriyi seçmeniz yeterli olacak. M, tipik bir yapay zeka asistanı gibi, kullanıldıkça iyileşiyor.

 facebook m3

M güncellemesiyle birlikte Messenger tasarımında değişikliğe giden Facebook kullanıcıların Messenger içinden daha fazla aksiyon almasını sağlayacak yenilikler yapıyor. Messenger üzerinden video gibi zengin medya içerikleri paylaşmak kolaylaşırken eklenen Daha Fazla seçeneğiyle konum paylaşmak, oyunlara ve ödeme işlemlerine erişmek kolaylaşıyor. Facebook Messenger tasarım değişikliği tüm kullanıcılarını etkileyecek bir yenilik. Facebook M’i ABD dışına ne zaman açacağını ise henüz açıklamadı.


Tags: facebookmessengergibiödemem’izekaasistanıyapaygetiriyorönerilerisohbetfacebook’unfazlabirpaylaşmakdahaönerilerkonumparasundu
TOP

Kıbrıs web Tasarım