Apple Music şarkı sözleri için Genius ile anlaştı

apple music genius

Apple Music uygulaması üzerinden şarkı sözlerini yayınlama özelliği için Genius ile anlaştı. Yeni özellikle birlikte Apple Music oynatıcısı üzerinden kullanıcılar dinledikleri şarkıların sözlerini anlık olarak görebilecek.

Dünyanın en büyük müzik anskilopedisi olarak anılan Genius, Apple Music ile kapsamlı bir anlaşma yaptı. Bundan böyle Genius’un sahip olduğu şarkı sözleri içeriği, Apple Music kullanıcılarına sunulacak. Bununla birlikte Genius üzerinden dinlenecek şarkıların resmi oynatıcısı da Apple Music olacak.

Genius’un CSO’su Ben Gross, yaptığı açıklamada resmi müzik oynatıcılarını Apple Music yaptıkları için gurur duyduklarını, Genius şarkı sözlerini Apple Music gibi bir platforma sundukları için ise çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Genius.com üzerinden kullanıcılar artık direkt olarak Apple Music oynatıcısını kullanacak. Ayrıca Genius’ın iOS uygulaması üzerinde de Apple Music yerleşik halde bulunacak. Bu kapsamlı işbirliği ile birlikte Apple Music ve Genius’ın bir hayli yakın işbirliğine imza attığını söyleyebiliriz.

Hatırlanacağı üzere Genius daha önce Spotify ile bir proje hayata geçirmiş, “Behind the Lyrics” adı verilen özellikle müzik dinleyen Spotify kullanıcılarına hem şarkı sözlerini, hem de şarkı sözlerinin hikayesi ve şarkıcı ile ilgili ilginç bilgileri aktarmıştı. Spotify ile bu işbirliği de devam eden Genius, bu sefer Apple Music ile daha büyük kapsamda bir anlaşma yapmış ve yeni tarafını seçmiş gibi gözüküyor.

Tags: applemusicilegeniusşarkıbiriçinsözleriniolarakmüziküzerindenanlaşmakapsamlıgibibüyükişbirliğispotifyresmihemkullanıcılarına
TOP

Kıbrıs web Tasarım