API arayanlar için yerli pazaryeri: Collect Api

collectapi

Collect Api, API arayan kullanıcılar için bir pazaryeri olarak hizmet veriyor.

Firmalara ve geliştiricilere aradıkları API’ları hızlıca bulmalarını ve tek bir noktadan kolay bir şekilde entegre etmelerini sağlayan CollectApi.com, API arayan kullanıcılar için bir pazaryeri olarak hizmet veriyor. Geliştirdiğiniz API‘ları paylaşabileceğiniz bir platform da olan Collect Api, ülkemizde eksik olan bir açığı doldurmayı hedefliyor.

Geliştiriciler bir projeye başlarken pek çok API’a ihtiyaç duyabiliyorlar. Bu farklı API’ların entegrasyonları ve ürün geliştirmesi zaman ve maliyet olarak girişimlere yansıyor. API konusunda bir pazar yeri olmayı hedefleyen Collect Api, tam da bu soruna çözüm olmayı planlıyor.

api

Yurt dışında pek çok API pazar yeri karşımıza çıksa da özellikle ülkemizde API geliştirilen şirket sayısının az olması nedeniyle herhangi bir pazar yeri bulunmuyordu. Akaryakıt, e-ticaret, ekonomi, haberharita, hava durumu, ip adresi, kitapoyun, seyahat, sinema, spor, sözlük, websitesi, yaşam, ve çeviri kategorilerinden hizmet veren Collect Api, yeni gelecek API’lar ile birlikte bu kategori sayısı artırmayı da hedefliyor.

Yeni API ve özellikler kazanacak

Collect Api platformunda bulunan her API’ın kendine özel sorgu başı fiyatlandırmasının bulunduğunu da ekleyelim. Aylık ihtiyacınıza göre farklı kategorileri içeren bir paket de alabilirsiniz. Söz konusu paketlerin fiyatı ise 100 dolardan başlıyor.

Screen Shot 2018 10 11 at 09.04.09

İlerleyen dönemlerde platformuna yapay zeka API’larını da ekleyecek olan Collect Api, bu API’lar sayesinde kullanıcılarının yapay zeka teknolojisine bir API uzaklığında olmasını hedefliyor. Collect Api’a gelecek ikinci özellik ise apitrigger özelliği, bu özellik sayesinde kullanıcılar API’lar üzerinden belirli durumlar gerçekleştiği zaman haber alma özelliğine sahip olacaklar.

Tags: apibircollectiçinhizmetpazarapi’larkullanıcılarhedefliyoryeniözellikgelecekpekülkemizdeapi’asayesindeolmayıarayan apipazaryeri
TOP

Kıbrıs web Tasarım