WhatsApp 500 milyon kullanıcıya ulaştı

WhatsApp-500MFacebook’un WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın alması sayısal açıdan çoğu kişinin sorgulamasına neden olsa da Facebook’un üye başına 41 dolar ödediğini ve bunun benzer satın almalara yakın olduğunu Facebook’un WhatsApp’ı satın almasına dair dikkat çeken rakamlar‘da paylaşmıştık.

Ocak ayında 430 milyon üyeye sahip olduğunu açıklayan WhatsApp satın alma sırasında 450 milyon olarak belirttiği kullanıcı sayısına dair yeni rakamı blogunda paylaştı.

WhatsApp‘ın kurucusu Jan Koum’un paylaştığı rakama göre mobil mesajlaşma servisi 2 ayın içerisinde üye sayısını artırarak 500 milyona ulaşmış.

Büyümenin Brezilya, Hindistan, Meksika ve Rusya’dan geldiğini belirten Jan Koum Facebook’un büyümek istediği Rusya pazarı içinde yaptığı hamlenin önemini yeniden gösteriyor. Ülkeler odağının dışında Twitter’dan daha fazla üyeye sahip WhatsApp’ın içerideki rakamları paylaşan kurucu WhatsApp’ın sosyal ağ kadar aktif olduğunu da göstermiş.

WhatsApp kullanıcılar günlük 700 milyon fotoğraf paylaşırken 100 milyon video paylaşıyor. Aylık yaklaşık 24 milyar fotoğraf ve video paylaşımın yapıldığı mobil mesajlaşma servisine karşı Facebook’un iştahı gayet normal görünüyor.


TOP

Kıbrıs web Tasarım