Google arama sonuçlarında sağlıkla ilgili sorulara onaylı cevaplar vermeye başlıyor

google arama saglik 366x253Google’a her gün sağlıkla ilgili milyon ve belki milyarlarca soru, farklı dillerde soruluyor. Şirketin verilerine göre Google’da yapılan her 20 aramadan biri sağlık konularıyla ilgili ve arama motoru sonuçlarını buna göre yeniden şekillendiriyor. Google’ın bugün duyurduğu habere göre, doktorlar ve klinikler tarafından onaylanan sağlık bilgileri Google arama sonuçlarına ekleniyor.

Yenilikle birlikte, sağlıkla ilgili örneğin, “Hipertansiyon nedir? Obezite belitileri nelerdir” gibi yaygın soruları Google’a soran kullanıcılar, cevaplarını doğrudan Google’ın bilgi deposu Knowledge Graph üzerinden sonuçlarda görmeye başlayacak. Aranan hastalığın belirtileri, tedavisi, bulaşıcı olup olmadığı, hangi yaş gruplarını etkilediği gibi detaylı bilgileri sunan Google, bazı sonuçlara lisanslı tıbbi illüstrasyonlar ekleneceğini de söylüyor. Bu bilgilerin onaylanması ve sunumu için Google ve Mayo Clinic doktorlarıyla birlikte çalıştığını belirten şirket, bu bilgileri doktorlardan ve webdeki yüksek kaliteli içerikten derliyor.

google saglik arama

Google, geçtiğimiz Ekim ayında kendi sağlık ve fitness uygulaması Google Fit’i yayınlamıştı. Başta Apple ve Microsoft olmak üzere,Google da rakipleriyle birlikte sağlık alanında uzun vadeli bir plan çerçevesinde hareket ediyor. Knowledge Graph’e dahil edilen doktor onaylı bilgileri Google, ileride referans olarak farklı uygulamalar için kullanabilir.

Sağlık sonuçları ilk etapta İngilizce aramalar için önümüzdeki günlerde ABD’de gösterilmeye başlanıyor. Google, yeniliği dünyanın farklı bölgelerinde ve dillerinde de erişime açmayı planlıyor uzun vadede. Bunun Google’ın sağlık girişimi kapsamında yapacağı yerel işbirlikleriyle paralel ilerleyeceğini tahmin ediyoruz. Zira sağlık bilgileri ve hastalık kalıpları bölgelere göre büyük farklılar gösterebiliyor.

 


TOP

Kıbrıs web Tasarım