Nintendo Wii U ile Oyunu Değiştirmeye Hazırlanıyor

wii-u-0-225x214Oyun dünyasının en önemli uluslar arası etkinliği olan Electronic Entertainment Expo veya daha popüler ismiyle E3 Los Angeles’ta başladı. Şu ana kadar E3′te en çok ilgi çeken ise Nintendo‘nun yeni nesil oyun konsolu Wii U oldu. Wii U’nun özelliklerine bakınca fuarın geri kalan kısmında da kolay kolay kimse Nintendo’nun bu yeni konsolunu gölgede bırakabilecek gibi görünmüyor.

Hakkındaki ilk söylentilerin yakın zamanda ortaya çıktığı yeni Wii kelimenin tam anlamıyla oyunu değiştirecek gibi görünüyor. En büyük farkı yaratan ise yeni oyun kumandasının becerileri. Aşağıda videolarını da inceleyebileceğiniz 6,2 inçlik ekrana sahip olan bu kumanda ister TV’nizin yerine, isterseniz de TV’nizin yanına ek bir görüş açısı ve oyun olanakları sunuyor.

E3′te bizzat Nintedo’nun başkanı Satoru Iwata tarafından tanıtılan Wii U, konsolların gelişim sürecinde önemli bir kilometre taşı olacak gibi görünüyor. 80 milyondan fazla satan Wii özellikle daha önceden oyunlarla ilgili olmayan bir kitlenin cebinden bir oyun konsolu için para çıkartmalarını sağlayarak sektör için önemli bir başarıya imza atmıştı. Fakat aynı zamanda bu durum, Wii’nin en çok eleştirildiği nokta oldu. Sıkı oyuncular (ya da İngilizce tabiri ile hardcore gamers) tarafından kendilerine yönelik yeterli oyuna sahip olmadığı şeklinde şikayetlere hedef olan Wii, gerçekten de gündelik oyuncuların (ya da İngilizce tabiri ile casual gamers) ilgisini çekmeye daha fazla odaklanmıştı.

Belki de bu yüzden Iwata, Wii U’dan bahsederken özellikle bu yeni konsolun sıkı oyuncular için daha fazla içerik sunarken, daha geniş kitlelerin ilgisini çekecek oyunların da yer alacağından bahsetti. Her ne kadar Wii U’nun ilk görüntüleri yine gündelik oyuncuların biraz daha kayırıldığını ortaya koysa da, yeni cihazın sunduğu olanaklar kesinlikle her seviyeden oyuncular için çok ilginç açılımlara gebe.

wii-u-5

Wii U’nun fark yaratan özelliği olan kontrol cihazının en ilginç çekici özelliği, TV’ye olan ihtiyacı azaltıyor olması. Kendi dokunmatik ekranı sayesinde oyuncular dilerlerse oyunu TV yerine kontrol cihazı üzerinden de oynayabilecekler. Fakat kumanda kendi başına bir oyun konsolu değil, tek yaptığı Wii U’daki görüntüleri kablosuz bir şekilde alarak, kendi ekranında göstermek. Sadece bu açıdan bile evdeki TV kumandası savaşlarını tek başına azaltabilecek bir özellik…

Ama daha da güzeli hareket algılayıcıya da sahip olan kumandanın aynı zamanda ek bir ekran olarak kullanılabilmesi. Yani dilerseniz kumandanın ekranını hedefe daha yakından bakmak, topladığınız eşyaları ayrıca görebilme imkanı ve hatta çok oyuncu desteğine sahip oyunlarda ikinci oyuncunun bağımsız ekranı olarak kullanmak mümkün.

Daha önceki tüm Wii oyunları ve oyun gereçleri ile uyumlu olarak çalışacak şekilde tasarlanan Wii U’nun 2012 içerisinde piyasaya çıkması planlanıyor.

Wii U ile daha detaylı bilgilere ve daha fazla görüntüye Nintendo’nun E3 için hazırladığı sayfasından ulaşabilirsiniz.


{/zj_fbcomment}
Tags: wiidahabiroyunolanyeniiçinilesahipu’nunoyuncularçokfazlaönemlikendizamandagibiolarakoyunukonsolu
TOP

Kıbrıs web Tasarım