Facebook sohbet üzerinde arkadaşlarla müzik dinleme dönemi başlıyor

facebook-muzikFacebook Oku, İzle, Dinle olarak tanımladığı kavramın içini doldurmaya devam ediyor. Sayısal müzik sektörü için önem arzeden bu yenilik, Facebook kullanıcılarının arkadaşlarıyla bir arada müzik dinlemesini mümkün kılıyor.

Facebook’un resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, kullanıcıların Facebook Sohbet üzerinden ortak müzik dinleyebileceğini ifade ediyor. Bir kaç hafta içinde tamamen aktif olacak yenilikle ikiden fazla kişi de bir arada müzik dinleyebiliyor.

Müzik dinleyen kişiler Facebook Sohbet üzerinde nota işaretiyle gösteriliyor ve dilerseniz sohbet penceresini açarak birlikte müzik dinleyebiliyorsunuz. Sohbet penceresinden ayrıldığınızda müzik de son buluyor.

Facebook-Muzik

Facebook’ta geçirilen süreyi arttırması bir yana, arkadaşlarla müzik dinleme özelliği ile müzisyenlerin Facebook’ta kendini tanıtması daha kolay olacak. Film endüstrisi gibi müzik endüstrisinin de kendini Facebook’ta göstermek isteyeceği düşünüldüğünde, Facebook için karlılığın artıracağını düşünmek zor değil.

Sosyal ağı henüz MySpace’ten daha az trafik çeken Google'ın müzik servisi henüz çok konuşulmuyor ama Facebook.com/Music dünyası bundan sonra aradaki rekabeti arttıracak ve daha her ikisi de daha çok gündeme gelecek.


{/zj_fbcomment}
Tags: müzikfacebookdahabirsohbetfacebook’taüzerindeçokediyorhenüzolacakdinlemearkadaşlarlaaradakendiniiçintanıtmasıkolaygöstermekisteyeceği
TOP

Kıbrıs web Tasarım