Zuckerberg: Mobilde HTML5′e olan aşırı güvenimiz hataydı

zuck-disrupt-225x149TechCrunch Disrupt‘ta Michael Arrington’ın sorularını yanıtlayan Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, farklı konularda önemli açıklamalar yaptı.

Şirketin halka arzı sonrasında ilk kez böyle bir etkinlikte yer alan Zuckerberg, mobil konusu ağırlıklı olmak üzere hisse değerlerinin düşmesinden çok konuşulan Facebook telefonuna kadar çeşitli konularda görüşlerini açıkladı.

Konuşmasında mobile ağırlık veren Zuckerberg, geçtiğimiz 6 ayda Facebook uygulamalarını nasıl çok daha iyi bir hale getirdiklerini ve iOS6 entegrasyonuyla birlikte kullanım çok daha artmasını beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz 2 yılda HTML5′e güvendiklerini ve tüm geliştirme stratejilerini buna göre yaptıklarını belirten Zuckerberg, ne yazık ki bekledikleri performansı alamadıklarını ve bu yüzden native uygulamalara döndüklerini belirtti.

mark-zuckerberg-arrington

Mobil için geliştirdikleri ürünlerden yüksek geri dönüşler aldıklarını belirten Zuckerberg, gelecekte masaüstünde elde ettiklerini gelirden fazlasını mobilden elde edeceklerini söyledi. Telefon sahibi olan insanların çok daha fazla olduğunu belirten Zuckerberg, bu kullanıcıların büyük bölümünün günlük aktif kullanıcı olduklarının altını çizdi.

Yeni iOS uygulamalarının native olduğunun tekrar hatırlatan Zuckerberg, native Android uygulamaları üzerinde çalıştıklarını hazır olduğunda çok hızlı bir şekilde yayınlayacaklarını açıkladı.

Halka arz konusunda uzun dönemli düşündüklerini belirten Mark, şirket hisselerinin düşük seviyede seyretmesinin hayal kırıklığı olduğunu açık yüreklilikle dile getiriyor. Ancak bu durumun yatırım yapmak için uygun bir zaman oluşturduğunu öne sürdü.

Michael Arrington’un hisselerdeki düşük seviyenin çalışanların moralini nasıl etkilediğini sorması üzerine, pek yardımcı olmadığını belirten Mark, belki birkaç kişi ayrılabilir ancak yeni insanların katılımı için güzel bir zaman olduğunu söyledi.

Facebook’un felsefesinin para kazanmak için ürün çıkartmak olmadığını, daha iyi servisler sunmak için para kazandıkları belirten Zuckerberg, şirketin iş misyonuyla sosyal misyonunun bu şekilde el ele yürüyebileceğini söyledi.

Facebook telefonunun planlarında olmadığını ve yanlış bir adım olacağı net bir şekilde açıklayan Zuckerberg, donanım tarafına girmek gibi bir amaçlarının olmadığını birkaç defa üzerine basarak belirtti.

Yarım saatlik oturumda çok fazla konuya değinen Mark Zuckerberg, samimi açıklamaları, net duruşu ve konuya olan hakimiyetiyle Facebook’un CEO’su olamayacağını iddialarına adeta yanıt verir gibiydi. Mark Zuckerberg’in oturumu sırasında gün sonu yapmış olan Nasdaq borsasında Facebook hisseleri, borsa kapanışından sonraki işlemlerde (after hours trading) %4.6 oranında artış gösterdi.

TechCrunch kurucusu Michael Arrington ile Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in oturumunun tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.


{/zj_fbcomment}
Tags: zuckerbergbirfacebookmarkçokbelirteniçinolansöylediolmadığınıdahaolduğunuceo’sunativeşekildemichaeleldekonuyamobilfacebook’un
TOP

Kıbrıs web Tasarım