Facebook, Gezi olaylarıyla ilgili devlete herhangi bir bilgi vermediğini açıkladı

facebook-logoUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bugün Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Twitter’ın kendileriyle bilgi paylaşmadığını ancak Facebook’un uzun zamandır Türk makamlarıyla uyumlu bir çalışma içinde olduğunu söylemesi sosyal medyada yoğun tartışmalara sebep oluyordu.

Biraz önce Facebook’tan resmi bir açıklama geldi ve protestolarla bağlantılı Türkiye’deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşılmadığı belirtildi. Devlet tarafından gelen bilgi taleplerini yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe kabul edilmediği belirtilen açıklamada, yapılacak yasal düzenlemelerle daha fazla kullanıcı bilgisi paylaşmanın gerekebileceğinden Facebook’un endişeleri olduğunun altı çizilmiş.

Açıklama, hükümet temsilcileriyle Facebook yetkilileri arasında bu hafta Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ziyaret sırasında yasal düzenleme konusundaki endişelerin paylaşılacağıyla son buluyor.

Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye’deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır. Genel olarak, Türkiye’deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir. İnternet şirketlerinin Türkiye’deki asayiş otoriteleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır. Türkiye hükümetinin temsilcileriyle, bu hafta Silikon Vadisi’ne gerçekleştirecekleri ziyaret esnasında bir araya gelecegiz ve yasal düzenleme önerileriyle ilgili güçlü endişelerimizi kendilerine doğrudan da aktaracağız.  

Güncelleme: Facebook resmi açıklamanın İngilizce versiyonunu basın sayfasında yer verdi.


{/zj_fbcomment}
TOP

Kıbrıs web Tasarım