Şehirler ve Haritalar

tarihiharita01-470x341Akdeniz'in mükemmel iklimi ve sicak insanlariyla ünlü Kibris, üç kitayi birlestiren en güzel adalardan biri olma özelligini asirlardir tasiyor. ngiliz sömürgesinden kurtuldugu yillardan sonra tam anlamiyla bir turizm cenneti olan ülke, rahatlamaniz için herseyi bünyesinde barindiriyor.

Her türlü deniz sporlarini yapabileceginiz Kibris'ta ayrica, zengin arkeolojik kalintilari ve tarihi güzellikleri görme firsati da elde edebilirsiniz. Ülke, dünyanin hiçbir yerinde rastlayamayacaginiz güzelliklere sahip olmakla birlikte, 300 gün günes isigiyla, tertemiz ve essiz sahilleri ve mükemmel dogasiyla tam bir cennet.

Tüm bunlara ek olarak ada insaninin sicakligini ve mutfaginin zenginliginide katarsak ideal bir tatil için istediginiz hersey Kibris'ta mevcuttur. Siz belki bir doga asigi, bir arkeolog, yürümeye gelen, su sporlarinin seven kisaca günes tutkunuysaniz bu küçük ada sizler için bulunmaz bir yerdir.

Burada Akdeniz'in inanilmaz güzelliklerini ve Besparmak Daglari'yla birlesen görkemini izleme firsatini bulacaksiniz. Kibris'ta bulunan turistik öneme sahip Girne ve Magosa'da damak tadiniza uygun bir çok restorant bulmaniz mümkün. Yemeginizi yerken altin sarisi kumlarin keyfini Magosa'da, liman keyfini'de Girne'de sonuna kadar yasamaniz mümkün.

Tüm bunlara sahip oldugunuzu düsündügünüzde, efsanede oldugu gibi Sezar'in Kleopatra'ya askini kanitlamak için bu adayi neden verdiginin cevabini kolayca verebilirsiniz.

Gazi Mağusa

Esas itibari ile küçük bir ticaret limani ve balikçi kasabasi olarak kurulmus olan GaziMagosa, XIII. yüzyilda Lüzinyanlar devrinde gelismis, Dogu ile Bati arasinda önemli bir ticaret merkezi haline gelmistir. Ayni dönemde insa edilen 365'e yakin ibadet yeri ve devrin asillerine ait saraylari ile Akdeniz'in en zengin kasabalarindan biri olmustur. 1489'da Kibris'a hakim olan venediklilerin distan gelecek saldirilari önlemek için ortaçag savunma mimarisinin en güzel örnegini teskil eden heybetli surlari insa etmislerdir. Gezilecek baslica yerler arasinda; Lala M. Pasa Cami(St. Nikolas Katedrali), Otello Kalesi, Namik Kemal Zindani, Salamis Harabeleri ve St. Barnabas Arkeoloji müzesi vardir.

Girne

Girne deniz ve dag manzaralari ile konaklama tesisleri ve plajlar bakimindan zengin bir kiyi serididir. Girne Kalesi ve tarihi yat limaninin ihtisami günümüze kadar korunmustur. Kale Bizanslilar tarafindan insa edilmis ve yapiya Lüzinyanlar ve Venedikliler döneminde ilaveler yapilmistir. Yatlarin barindigi at nali seklindeki liman, birçok lokanta, bar ve açik hava kafeteryalariyla canli bir görünümdedir.

Lefkosa

Baskent Lefkosa, Venedikliler tarafindan 1570'de sehrin savunmasi amaciyla insa edilmis çember seklinde kalin ve yüksek duvarlarla çevrilidir. Görülebilecek baslica yerler arasinda, Arap Ahmet Sokagi, Selimiye Cami, Yigitler Burcu Parki, Barbarlik Müzesi, Büyük Han, Belediye Pazari ve Dervis Pasa Konagi gibi yerler vardir.

Güzelyurt

Güzelyurt adini yörenin topraklarinin zenginliginden, çevrenin yemyesil olmasindan almistir. Her taraf narenciye bahçeleriyle kaplidir. Yörenin en öenmli ürünü turunçgillerdir. Elde edilen buluntulardan Güzelyurt yakinlarindaki ilk yerlesmenin Neolitik döneme rastlandigini görmekteyiz. Tunç çagi'nda bölgenin yakinindaki bakir yataklarinin isletildigini gösteren buluntularla karsilasilmistir. Görülebilecek baslica yerler arasinda; Güzelyurt Müzesi, Soli Harabeleri ve Vuni Kalesi'dir.

Lefke

Lefke (İskele) Kıbrıs'ın dogalligi bozulmamis ve güzel sahillerinin bulundugu Karpaz yarinadasini içine alan bir ilçemizdir. Dogal güzelliklerinin yanisira tarihi eserlerin de bulundugu bu güzel ilçemizde zengin Flora ve Fauna'nin koruma altina alindigi Karpaz Koruma alani vardir. Görülebilecek baslica yerleri arasinda; Apostolos Andreas Manastiri ve Aytrias Bazilikasidir.

Tags: biriçingirnearasindakibrisinsailegüzelyurtzengingüzelbaslicayerlervardirolanakdenizkalesimüzesisahipgörülebilecektarihi
TOP

Kıbrıs web Tasarım