Onu Artık Resmen Tanıyoruz: iPhone 4

gallery03-20100607-e1275947869798

Apple’ın geliştiriciler için gerçekleştirdiği WWDC’de (Worldwide Developer Conference) bugün sahne alan Steve Jobs şirketin bir süre önce bloglara sızan ve o dönemlerde iPhone 4G olarak adlandırılan yeni nesil cihazını tanıttı.

4G değil ama iPhone 4 olarak isimlendirilen cihazı daha önce görmüş olmamıza rağmen, Steve Jobs tarafından anlatılan detay özellikler gerçekten dikkat çekici oldu.

gallery01-20100607-e1275948034243

iPhone 3GS’den %24 daha ince olan iPhone 4′ün ekranı 960*640 çözünürlükte ve bu da iPhone 3GS’den 4 kat daha yüksek çözünürlük anlamına geliyor.

iPhone 4′ün özellikleri arasında pil ömrü konusunda stresli olan kullanıcılar için de güzel bir madde bulunuyor. Apple’ın A4 chipset’ini kullanacak olan cihaz %40′a kadar daha uzun pil ömrü sağlıyor olacak.

design-camera-20100607

iPhone 3GS’in 3 MP’lik kamerasının aksine 5 MP’li ve flaşlı bir kameraya sahip olan iPhone 4, ayrıca beklendiği gibi bir ön kameraya da sahip. 720p HD video çekimi de yapabilecek olan cihaz, Apple’ın Mac bilgisayarlarda bulunan iMovie uygulamasını da sağladığı bu yüksek kalite video çekiminin tuzu biberi olsun diye iPhone için piyasaya sürmeye hazırlanıyormuş. Uygulama App Store’da $4.99′a satışa sunulacakmış.

imovie-multitouch-20100607

iPhone 4 ile birlikte gelecek olan bir diğer önemli özellik de şimdilik sadee WiFi üzerinden kullanılabilecek video sohbet. FaceTime adı verilen bu özellikle iki iPhone arasında video konferans gerçekleştirmek mümkün olacak. İlerleyen dönemlerde Apple bu özelliği şebeke üzerinden de yapılabilir hale getirecekmiş.

Gelelim en çok merak edilen soruya… iPhone 4 ne zaman Türkiye’de olacak?

15 Haziran’da ön talep toplamaya başlayacak olan Apple, 24 Haziran’dan itibaren iPhone 4′ü Amerika’yla birlikte 5 ülkede satışa sunacak. Temmuz’da 18 ülkede daha satışa çıkartılacak olan iPhone 4, Eylül sonunda 88 ülkede satılıyor olacak.

Türkiye Temmuz’da mı yoksa Eylül’de mi iPhone 4 satış ağına dahil olur şu an için bilemiyoruz ancak en geç Eylül sonunda geleceğini düşünebilirsiniz.

Lansmanın ardından Apple web sitesinde iPhone ile ilgili bölümleri devreye aldığı için tüm özellikleri detaylı olarak incelemeniz mümkün. Yine etkileyici bir tasarımla sundukları yeni iPhone sayfaları iPhone 4 ile ilgili aklınızdaki tüm sorulara cevap veriyor diyebilirim.

Etiketler: iphoneolanbiriçindahaolacakvideoülkedesatışaapple’ınolarakappleilemümküntemmuz’dacihazyüksekön3gs’denkameraya
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım