Satış Rekoru Kırması Beklenen Apple iPhone 4 için Son Gün

iphone4_thYeni iPhone‘a bir an önce kavuşmak isteyen kullanıcılar geçtiğimiz hafta sıkıntı bir dönem geçirdiler. Ön sipariş başvurularında yaşanan sorunlar, yüz binlerce müşterinin sipariş başvurularının ortadan kaybolmasına yol açtı ya da en azından bir süre için bunun korkusunu yaşattı. Bu kargaşa üzerine kullanıcıların tek yapabilecekleri ise her şeyin düzelmesini beklemekti.

Bekleyiş nihayet sona erdi ve daha önce size tüm detaylarını aktardığımız iPhone 4 dağıtımı için düğmeye basıldı. iPhone 4 için ön siparişte bulunanlara Apple’dan gönderi notları ulaşmaya başladı. MacRoumors’ın haberine göre bu notlarda teslim tarihi olarak 23 Haziran gösteriliyor.

Ama iPhone 4 ile ilgili tüm yenilikler bununla sınırlı değil…

Yaşanan aksaklığın ardından gelen bu haber iPhone hayranlarını biraz olsun sevindirmeyi başardı. Tabi ki asıl sevinen Apple’ın kendisi. Geçtiğimiz yıl sona kadar toplamda 42 milyon iPhone satan Apple, iPhone 4′ten çok daha fazlasını bekliyor. Morgan Stanley’de analist olarak görev yapan Katy Huberty’nin yorumlarına göre 2011 sonunda iPhone kullanıcısı sayısı tam 100 milyona erişecek.

Bu yoruma etki eden bir detay da dünya çapında en hızlı büyüyen pazarın akıllı telefon pazarı olması. Gartner’ın raporuna göre 2009′un ilk çeyreği ile 2010′un aynı dönemi arasında akıllı telefon pazarı tam %48,7 oranında büyüdü.

iPhone 4′ü, ön siparişe çıkmasının ardından geçen 24 saat içerisinde tam 600 bin kişinin satın alması da zaten Apple’ın akıllı telefonunun bu pazarın en önemli oyuncularından biri olduğunu oldukça net bir şekilde ortaya koyuyor.

iPhone‘un popülerliğinin bu kadar hızlı artmasında, Apple hayranlarının markaya olan tutkusunun yanı sıra telefonda kullanılan işletim sisteminin de payı büyük. Özellikle başlangıçta sıklıkla eleştirilse de zaman içerisinde önemli eksikleri giderilen ve yetenekleri üst seviyeye çıkartılan iPhone’un yeni işletim sistemi iOS4‘ü size daha önce tanıtmıştık. Ardından WWDC‘de de karşımıza çıkan iOS4′le ilgili bir haber de, işletim sisteminin yarın itibariyle Apple tarafından resmen yayınlanacak olması.

Etiketler: iphonebiriçinapplegöreakıllıişletimardındanöndahatamöncetümileolarakyeniapple’ınsizesonahaber
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım