Facebook Profilinizin Gizliliğini Ölçün: Profilewatch.org

profile_watch_thKullanıcı sayısı 500 milyona yaklaşan ve filmlere konu olan Facebook, aynı zamanda gizlilik konusundaki politikaları nedeniyle eleştiri oklarına maruz kalmaktan kurtulamıyor. Facebook gizlilik ayarlarını eski zamanlara göre çok daha kolaylaştırmış olsa da, hala bazı kullanıcılar hangi bilgileri ne kadar paylaştıklarının farkında değiller.

Siz Facebook’ta arkadaşınız olmayan kişilerin profilinizdeki hangi bilgilere erişebileceklerini tam olarak biliyor musunuz? Eğer bu soruya yanıtınız “hayır”sa, Profile Watch adlı bir web uygulaması en kolay şekilde Facebook profil gizliliğinizi test etmenizi sağlayabilir.

Testi gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken Profile Watch’ı ziyaret ederek, sayfanın sağ kısmına Facebook profil sayfanızın adresini yazmak. Bundan sonra çok kısa süre içerisinde uygulama profilinizin hangi kısımlarının tüm kullanıcılar tarafından görülebildiğini sizin için listeliyor ve bunu yaparken de profil gizliliğinize puan veriyor.

Aşağıda Facebook’un patronu Mark Zuckerberg‘in pek de yüksek olmayan puanını görebilirsiniz.

profile_watch_b

Profile Watch dışında, Facebook profilinizin gizliliği ile ilgili daha önce tanıttığımız Reclaim Privacy‘yi de deneyebilir ve gizliliğinizi sağlamak için hazırladığımız rehberi inceleyebilirsiniz.

Etiketler: facebookprofilprofileiçinprofilinizinhangigizlilikdahagizliliğiniziolmayançokkullanıcılarwatchsonrabundanyazmaksürekısımlarınınadresiniiçerisinde
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım