Microsoft’tan Internet Explorer 9 İçin HTML 5 Labs ve Türkçe Reklam Filmi

Internet-Explorer-9-225x1822 günde 2 milyon kez indirildiği açıklanan Internet Explorer 9 Beta‘nın geliştirilmesi devam ediyor. HTML 5 desteği için geliştiricileri davet eden Microsoft, Türkiye’de de yeni bir kampanya ile Internet Explorer 9′un tanıtım çalışmalarına başladı.

Internet Explorer 9′un yeni özellikleri arasında HTML 5 desteği sunması bekleniyordu. Apple’ın başını çektiği açık web standartlarına geçişte, Google ve Mozilla da bu konuda destek göstermişti. Microsoft’da beklenen adımı atarak IE 9 için yazılım geliştiricilere HTML 5′in kapıları açtı.

Çalışmalarını HTML5 Labs altında toplayacak olan Microsoft, burada hem HMTL 5 üzerine deneyimlerini paylaşacak hem de geliştiricilerle IE 9′un kararlı hali için çalışmalar yürütecek.

Mozilla’nın Firefox 4′te Websockets’ten uzaklaşmasının aksine Microsoft HTML5′in bir parçası olan Websockets‘i kullanmayı düşünüyor. IE 9′da geliştiricilerin kullanımına açılan diğer katman ise yoğun veri akışını depolamaya yarayan IndexedDB olacak. Microsoft’un HTML 5′e yönelimi Dean Hachamovitch tarafından bir blog yazısında ele alınmış.

Windows 7 için interaktif bir tanıtım kampanyası yapan Microsoft, Internet Explorer 9 için de şimdiden çalışmalara başlamış. Webinguzelligi.com adresindeki kampanya için AjanW7‘yi görevlendiren Microsoft, “Eskisi mi Yenisi mi” diye soruyor.

Etiketler: içinmicrosofthtmlinternetexplorerbir9′unolantanıtımhemkampanyayenidesteğilabsaçılankullanımınageliştiricilerindiğerkatmandepolamaya
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım