Milliyet Yenilenen iPhone Uygulamasıyla Dikkat Çekiyor

imilliyet-iphone-uygulamasiGeçtiğimiz günlerde Milliyet’in iPhone uygulaması yenilenmiş. Benim de zaman zaman kullandığım eski uygulama, yeni haliyle görsel ve tasarımsal yeniliğin dışında içeriksel olarak yapılan geliştirmelerle de dikkat çekiyor. Haber sitelerinin iPhone uygulamalarına baktığımızda, uygulamalarda sitenin öne çıkan kısımlarını paylaştığını görüyoruz.

Milliyet’in yenilenen uygulamasına baktığımızda internet sitesinde bulunan bölümlerin hemen hemen tamamının kapsandığını ve en çok ziyaretçi çeken foto-galeri (!) ve video galeri bölümlerinin de uygulamaya eklendiği görülüyor. Flash desteği olmayan iPhone’larda videoların uyumlu bir format ile sunulduğunu tahmin ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda yenilenen Ntvmsnbc ve CNN Türk uygulamalarında da video bölümünün olduğunu aktarmadan geçmeyelim.

iPad için geliştirilen Milliyet HD uygulamasını tablet bir dergi stilinde hazırlayan Milliyet’in neden iPhone’da buna benzer stili tercih etmediğini bilemiyorum. Ancak uygulamanın standart iPhone menülerinin dışında kendi görselleriyle hazırlanması daha doğru olmuş. Bu arada dile getirmeden geçemeyeceğim haberleri facebook ve e-posta ile paylaşabildiğiniz uygulamada, neden twitter’ın olmadığını ise anlayamadım Smile

Tasarımsal olarak bir gazete sitesinden beklenen bol görselli, çok haberli yapısını başarılı şekilde yeni uygulamasına aktaran Milliyet’in iPhone uygulaması yenilenmeden önce 250 bin kere indirilmiş. Uygulama yenilendikten sonra ise uygulamanın günlük indirilme sayısının 4′e katlandığı bilgisini aldık. En çok ziyaret edilen kategorilerin ise Son dakika, Spor, Ekonomi ve Siyaset olduğunu öğrendik.

milliyet-hd-ekran-goruntusu1-640x480

Türk internet kullanıcısının en çok ziyaret ettiği sitelerin başında gelen haber sitelerinin kendilerini yeni teknolojilere hızlı adapte etmeye çalışmaları sevindiriyor. Kullanıcıların da haber sitelerinin mobil uygulamalarına yoğun ilgi gösterdiğini ise zaman zaman elimize ulaşan istatistiklerden anlıyoruz. Yerli pazarda halen başarılı bir ücretli model görememiş olsak da çeşitli grupların zaman zaman gazeteyi birebir uygulamaya aktararak bunu denemeleri bile heyecan verici.

Milliyet ve Vatan‘ın geçtiğimiz hafta el değiştirmesinin ardından Milliyet’in online stratejilerinde nasıl değişiklikler olacağını merak ediyoruz. Uzun süredir online’da olduğu kadar mobil ve tablet cihazlarda da aktif olan Milliyet grubunun önümüzdeki dönemde bu stratejisini geliştirirek devam ettirmesini umuyoruz, sanrım bekleyip görmenin dışında bir şansımız yok.

Etiketler: zamanmilliyet’iniphonebirmilliyetiseçokdışındayenihabergeçtiğimizyenilenensitelerininuygulamayainternethemengalerivideotabletziyaret
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım