Apple iMac Serisini Thunderbolt ile Güçlendirdi

overview_display20110426-225x216Apple birkaç saat önce store.apple.com‘da yaptığı güncellemeyle iMac serisini yeniledi. Yeni iMac’lerde MacBook Pro‘larda da kullanılan Sandy Bridge teknolojili 4 çekirdekli yeni Intel işlemciler kullanılmış ve hızlı veri aktarımını sağlayan Thunderbolt girişleri eklenmiş.

Yeni iMac‘lerde Core i3 işlemciler kullanılmayarak en düşük işlemci olarak 4 çekirdekli Core i5′ler kullanılmış. 27 inç iMac’lerde ise en yüksek işlemci olarak 3.4 GHz Core i7 seçilebiliyor.

Grafik işlemcileri de değişen yeni iMac’lerde Radeon HD 6750M ve 6970M kullanılmış. Yeni grafik işlemciler ile iMac’lerde 3 kata kadar performans artışı sağlandığı belirtiliyor.

iMac’lere gelen bir diğer donanım ise HD kamera oldu. Apple’ın iPhone, iPad ve en son MacBook Pro’larda sunduğu HD destekli Facetime uygulaması da sonunda iMac’lere gelerek, iPod’lar hariç son model tüm Apple ürünlerini kapsamış oldu.

imac-thunderbolt

iMac’ler eski seride olduğu gibi 1199$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. En düşük özellliklerle 1699$’a alınabilen 27 inçlik modeli; 3.4GHz Core i7 işlemci, 16 GB Ram ve 2 TB Serial ATA + 256 GB SSD ile desteklediğimizde ise toplam fiyat 3649$’a ulaşıyor. Aynı zamanda bu donanımdaki model Apple’ın satışa sunduğu en yüksek donanıma sahip bilgisayar olma özelliğini taşıyor Smile

Yeni iMac’lerin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ve nasıl ücretlendirileceği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Yine de yaklaşık olarak hali hazırda satılan modellerde eş fiyatlarla satışa sunulacağını tahmin edebiliriz. Buna göre en düşük donanıma sahip 21.5 inçlik iMac’ler 3500 TL civarı, 27 inçlik model ise yaklaşık 4500 TL gibi bir fiyatla satışa çıkacaktır.

Etiketler: yenisatışacoreappleimac’lerdeisebirilemodelişlemcilerkullanılmışişlemciolarakinçlikdüşükolduyaklaşıksonyüksekapple’ın
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım