Genel Seçimlere 3 Gün Kala Seçim Yarışı İnternet'te Başladı

tivibu-dipnot12 Haziran Genel Seçimlerine sadece 3 gün kala internetteki seçim siteleri ve servisler öne çıkmaya başşladı. TTNET de seçim sonuçlarını Tivibu Web ve Cep’ten yayınlamak için Cüneyt Özdemir moderatörlüğünde canlı bir program yapacağını duyurdu. 12 Haziran akşamı 18:00′da sandıkların açılmasından önce başlayacak program, 40′tan fazla internet sitesi üzerinden takip edilebilecek  ve Tivibu’dan canlı olarak izlenebilecek.

Google’ın uygulaması Google Trends’i baz aldığı için seçim sonuçlarından çok aramaların nasıl yükselip alçaldığını görmemizi sağlıyordu. Tabii ki seçim sonuçlarını ilk yayınlamak ve mevcut durumu bildirme iddiasında olan yerli girişimlerde yok değil.

Sanalsecim.com gibi bir çok farklı girişim seçim öncesinde hayata geçirilmişti. Hemen her sitede seçim anketi yapılırken, seçime yönelik içerik siteleri de dikkat çekiyor. Sonsecim.com gibi milletvekili adaylarını listeleyen bir servis gözümüze çarparken, oysandigi.com gibi seçimlere yönelik siyasi parti liderlerinin mitinglerde yaptığı açıklamaların yer aldığı siteler de mevcut. Kişisel girişimlerin dışında Mynet de özel bir uygulamayla bölge bölge milletvekili adaylarını listelemiş.

ntv-aday-640x79

Medya grupları da seçim odaklı sayfalarını hazırlamış. Ntvmsnbc, seçim 2011 sayfasında güncel haberlere yer verirken, milletvekili adaylarını da şehir ve parti detayında listeleyen güzel bir uygulama hazırlamış. Ntvmsnbc’nin sayfasında sosyal medya yansımaları da ön plana çıkarılmış ve twitter’dan gelen ilginç tweetler “Günün Tweet”i olarak okuyuculara sunulmuş.

Diğer medya gruplarına baktığımızda hemen hepsinin bir Seçim 2011 sayfası olduğunu ancak hem sosyal medya yansımaları olsun hem de özel uygulama olarak bir geliştirme yapmadıklarını görüyoruz. Büyük ihtimalle seçim günü sonuçlara yönelik uygulamalarını yayına alacaklardır.

Asıl ziyaretçi ilgisinin 12 Haziran akşamı olacağını aşikar ve seçim öncesi internet üzerinden yapılan anketler pekte isabetli sonuçlar veremiyor. Bu açıdan seçim akşamına yönelik yapılan çalışmalar daha isabetli olacak gibi görünüyor. Tabii ki 12 Haziran akşamı sonuçların gösterilmesi kadar gerçeğe en yakın sonuçları verebilmek fark yaratacaktır.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: seçimbirhazirangibimedyayönelikakşamımilletvekiliinternetolarakadaylarınıüzerindenhementabiimevcutçokaldığıbölgesosyaluygulama
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım