Empires & Allies, Farmville’i Geride Bıraktı, Zynga Gözünü The Sims’e Dikti

empiresallies_logo-225x180Zynga‘nın yeni Facebook oyunu Empires & Allies yükselişini büyük bir hızla sürdürüyor. İlk 10 günde 10 milyon kullanıcıyı aşan oyun, açılmasının üzerinden sadece 3 hafta geçmiş olmasına rağmen ünlü Farmville’i geride bıraktı bile.

AppData’nın verilerine göre Empires & Allies, Facebook tarihin en hızlı büyüyen oyunu oldu. 39.917.293 aylık aktif oyuncu sayısı ile 38.805.175 aylık aktif oyuncusu bulunan Farmville’i geride bırakan oyun, aylık 88.495.159 milyon aktif oyuncuya sahip CityVille’in arkasında ikinciliğe yerleşti.

AppData’nın değerlendirmesine göre 4. sırada bulunan Texas HoldEm Poker’in de sahibi olan Zynga, son derece agresif reklam kampanyaları ile kullanıcı sayısını arttırmayı sürdürüyor. Söylentilere göre şimdiki hedefi ise The Sims Social…

Aylık aktif oyuncu sayılarında Empires & Allies, Farmville'i geride bıraktı.

empiresandallies_vs_farmville-640x174

Daha önceki oyunları ile sosyal oyuncuların beğenisi kazanan Zynga’nın, oyunlara daha meraklı kitlenin ilgisini çekebilecek Empires & Allies ile “sıkı oyuncular” diyebileceğimiz kitleye de ulaşmış görünüyor.

the_sims-social-8-300x228-225x171Facebook üzerinden bu sıkı oyunculara ulaşmaya çalışan diğer bir firma ise Electronic Arts. Facebook üzerinde oyunlara para harcamaya yeni yeni başlayan bu kitlenin ilgisini çekebilecek The Sims Social‘ı resmi olarak duyuran EA bu alanda yalnız olmayacak gibi görünüyor.

Fusible’ın haberine göre Zynga, FamilyVille.com alan adını satın almış durumda. Daha önce Cityville.com’un yanı sıra rewardville.com gibi “ville”li alan adlarına ilgi göstermiş olan Zynga’nın bu son hamlesinin The Sims’e rakip bir oyun için atıldığı söyleniyor.

Her ne kadar Zynga bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, alan adının Sims tarzı bir oyuna çok uygun olması; The Sims Social’a bir rakip gelebileceğini düşündürüyor. Aynı zamanda şu anda Facebook oyunlarını kelimenin tek anlamıyla domine etmiş olan Zynga’nın EA gibi güçlü bir rakibin hızını kesmek için benzer bir oyunla karşısına çıkmak istemesi de akla yatkın bir hamle.

Bu konuyla ilgili söylentilerin artmaya başlaması ile birlikte Zynga’nın da FamilyVille ile ilgili planlarını açıklaması bekleniyor…


{/zj_fbcomment}
Etiketler: birilefacebookempiresalliessimszynga’nıngöreaktifgerideaylıkzyngaoyunalangibiolanilgiliyenifarmville’idaha
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım