Steve Jobs İstifa Etti! Apple’ın Yeni CEO’su Tim Cook

Tim-Cook-Jobs-225x273Apple Kurucusu ve CEO’su Steve Jobs, bugün Apple çalışanlarına bir e-postayla artık CEO’luk görevine devam etmeyeceğini açıkladı. Jobs e-postada yerine geçmesini istediği kişi olarak hali hazırda şirketin COO’su olan ve yokluğunda CEO görevini de sürdüren Tim Cook‘u işaret etti.

Haberin duyulmasının ardından Apple durumu açıklayan bir bülten yayınlayarak yeni Apple CEO’sunun Tim Cook olduğunu duyurdu. Steve Jobs ise kendi uygun gördüğü şekilde Yönetim Kurulu Başkanı olarak Apple’da görev almaya devam edecek.

Yıllardır süren sağlık sorunlarıyla boğuşan Steve Jobs, Apple’ın dünyanın en değerli teknoloji şirketi olduğu günlerde görevinden ayrılması üzücü olsa da tepede bırakmak tanımını tam olarak karşılıyor. Jobs’ın istifasının duyulmasının ardından Apple hisselerinde %7′lik ani bir düşüş yaşanmış, ancak gördüğümüz kadarıyla bu kayıp şu anda giderilmiş.

Steve Jobs ikinci kez sağlık iznine ayrıldığında Tim Cook’un Apple için doğru CEO olup olmadığı tartışılmıştı. Genel görüş şu anda Apple’a daha iyi bir CEO bulunamayacağı yönündeydi, zaten Apple Yönetim Kurulu da aynı düşüncede olduğunu yaptığı açıklamayla doğruladı.

Tim Cook, Steve Jobs’un uzun yokluğunda aslen şirketi yöneterek bu göreve uygun olduğunu göstermişti, yine de şimdi bütün gözlerin döneceği isim olan Tim Cook ile Apple’ın başarısını sürdürüp sürdüremeyeceği merak konusu. Şu anda dünyanın en değerli teknoloji şirketi olan Apple’ın daha ne kadar büyüyebileceği ve Cook’un bunu nasıl sağlayacağını düşünürsek işi hiç de kolay değil Smile

Steve Jobs’un kararını açıkladığı e-posta’nın tam metnini aşağıda bulabilirsiniz.

To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve


{/zj_fbcomment}
Etiketler: applestevetimceojobscookbirapple’ınandaolarakşuşirketiolanolduğunuboardkuruluyönetimardındanduyulmasınınsağlık
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım