E-ticaret Pazarını Bekleyen Tehlike

cy4re2-225x169Son bir haftadır, özellikle Acun Ilıcalı’nın programındaki reklamlardan sonra firsaturunu.com sitesi ilgimizi çekmişti. Siteyi incelediğimizde bir çok ürünün hatta piyasaya çıkmamış ürünlerin bile neredeyse zararına satıldığını gördük.

Tüm ürünlerin ileri bir tarihte teslim için gönderilmeye başlayacağının belirtilmiş olması bizleri şüphelendirdi. Ürünlerin çoğu farklı kategorilerde olduğu için ve farklı markalar olduğu için hepsinin aynı anda tedarik edilmesi bize garip geldi. Ekşisözlük‘te konuşulanlar ve sitede gösterilen ofisin photoshop ile hazırlanmış olması, bahsi geçen binanın şu anda boş olması bizleri daha da şüphelendirdi. Sosyal medya’da şirketin cirosunu hesaplayanlar bile çıktı ve tahminen 1 haftada 5 milyon TL’lik satış yapıldı.

Bugün Miliyet gazetesinin haberinde de, NTVMSNBC’nin haberinde de bizlerinkine benzer şüphelerin bulunması ve bazı müşterilerin iptal için muhatap bile bulamaması üzücü. Gazetenin ulaştığı yetkilinin bayramdan önce gönderimlere başlayacaklarını söylemesi umarım doğrudur ve ürün satın alan kişiler dolandırılmamıştır.

Bu haberi yapmamızdaki sebep de eğer dolandırıcılık olmuşsa son birkaç yılda hızlı büyüme gösteren e-ticaret sektörünün sekteye uğrayacağını düşünmemiz. Dikey e-ticaret siteleri de, fırsat siteleri de bundan etkilenecektir. Müşterilerin bakışı da olumsuz yönde etkilenecektir. Ödeme altyapısı sunan bankalar bile etkilenecek hatta zaten her geçen gün zorlaşan onay mekanizmalarının biraz daha sıkılaştırılmasına neden olacaktır.

Girişimcilerin yapması gerekenler:

  • Bu tip girişimde bulunanları aranıza almayın.
  • Şüphelendiğiniz girişimleri hemen ihbar edin.
  • Sektörü, iş ortaklarını, ödeme sistemi sunanları sürekli bilgilendirin.
  • İstisnaların kaideyi bozmayacağını ve bu istisnaların hemen eleneceğini etrafınıza aktarın.
  • Girişimci olarak açık olun ve büyük blog sitelerinde kendinizi tanıtın.

Müşterilerin yapması gerekenler:

  • Güvendiğiniz sitelerden alışveriş yapın ve henüz hiç teslimat yapmamış sitelere güvenmeyin!
  • Sitenin güvenlik sertifikaları olup olmadığına bakın!
  • Zararına satış yaptığını düşündüğünüz yerler varsa ihbar edin.

Not: Yukarıdaki medya kuruluşlarının veya bizim yanıldığımızı anladığımız an tekzip edip sizleri ayrıca bilgilendireceğiz. (Umarız yanılıyoruzdur.)

GÜNCEL BİLGİ (14 Ekim 15:35) :

Acun Medya’nın konuyla ilgili açıklaması:

“Reklam kampanyası çerçevesinde Acun Medya aracılığı ile de reklam vermiş olan fırsat ürünü sitesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sitenin tanıtımını yapan kuruluşlardan biri olarak hukuki bir sorumluluğumuz olmamasına rağmen konunun takipçisi olacağımızı ve tüm gelişmeleri paylaşacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.”

GÜNCEL BİLGİ (14 Ekim 19:34):

Star TV’nin Ana Haberlerinde bu konuya değinildi. Firma yetkililerine telefonla ulaşılamadı. Daha sonra firmaya gidip röportaj yapılmış. Firsaturunu.com yetkilisi Erdoğan Candan, karalamaların rakiplerin bir oyunu olduğunu söyledi ve ödeme yapanların iade işlemlerine başladıklarını belirtti!

GÜNCEL BİLGİ (14 Ekim 20:00):

Firma sitesinden resmi açıklama yaptı:

Firmamızın yaptığı kampanya yoğun bir ilgi ile karşılanmıştır. Beklenenin üstünde gelen ilgi sonrası, firmamızın altyapısının alınan tüm önlemlere rağmen yetersiz gelerek servis verilemez hale gelmesi sonucu, firmamıza gelen mail ve telefon talepleri cevaplanmakta zorlanılmıştır. Bu süre içinde çeşitli yazılı, görsel basın ve çevrimiçi mecralarda firmamız ve internet sitemiz ile ilgili asılsız haberler çıkmıştır.

Bu haberler doğrultusunda müşterilerimiz olumsuz yönde etkilenmiş ve şiddetle iade taleplerini belirtmişlerdir. Bu konuda müşteri memnuniyetsizliğini kabul edemeyecek olduğumuz ve çıkan tüm haberlerin asılsız olduğunu bizleri takip eden kullanıcılara bildirmek maksadıyla kullanıcılarımızın yapmış oldukları alışverişlerin iadesini başlatmış bulunmaktayız.

Bu konuda hukuki soruşturmaları en kısa zamanda başlatarak sonuçlarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

İade işlemleri ile ilgili bankalara yazılı talimatı iletmiş bulunmaktayız. Kullanıcılarımız, iptal edilen siparişlerinden dolayı oluşan alacaklarını müşterisi olduğu ilgili bankalardan takip edebilirler.

Bu süreçte bize güvenerek yanımızda olan tüm kullanıcılarımıza teşekkür ederiz ve siparişlerini iptal etmek zorunda kaldığımızdan dolayı çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. En kısa sürede kampanyamızın telafisi ve yeni kampanyalarımızla siz değerli kullanıcılarımızın karşısında olacağız.

Saygılarımızla;
Firsaturunu.com


{/zj_fbcomment}
Etiketler: biriletümilgiliiçinbileürünlerindahatakipticaretolmasıekimiadeolduğubizleriiptalmüşterilerinfirsaturunuödemegüncel
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım