45 bin kişinin Facebook şifresi çalındı

facebookramnit-225x158Fransa veya Birleşik Krallık’taki Facebook kullanıcıları için üzücü haber. Ramnit adlı casus yazılım, ağırlıkla bu ülkelerde bulunan 45 binden fazla kullanıcının şifrelerini ele geçirdi.

Seculert güvenlik firması, Ramnit adlı yazılımın çaldığı şifrelerle hesaplara girerek kendini Facebook’ta yaymayı amaçladığını bildirdi. Firma, pek çok kişinin farklı platformlarda aynı şifreyi kullanmasının da Ramnit’in risk faktörünü artırdığı düşüncesinde.

Nisan 2010′dan bu yana bilinen Ramnit, daha önce de pek çok kişinin kredi kartı bilgilerini çalmıştı. Seculert, Eylül-Aralık 2011 döneminde 800 bin bilgisayarın Ramnit’le enfekte olduğunu açıkladı. Symantec’in Temmuz 2011 tarihli raporuna göreyse dünyadaki toplam kötü amaçlı yazılım enfeksiyonlarının yüzde 17.3′ünü Ramnit bulaşmış bilgisayarlar oluşturuyor.

Bilgisayarlara bulaşan Önceleri Windows’ta exe , Microsoft Office ve HTML dosyalarına bulaşabilen yazılımın yaratıcıları, sosyal ağ kullanımının patlama yapması ve yüz milyonlarca kişinin hassas bilgilerini bu ortamlarda paylaşmaya başlaması üzerine bu platformlara yöneldi.

Konu hakkında Facebook’tan ‘inceliyoruz’ açıklaması gelirken, güvenlik firmaları her zamanki gibi ‘güncel anti-virüs kullanın’ tavsiyesinde bulunuyor.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: ramnitkişininyazılımınbilgileriniadlı2011yazılımfacebookbinçokseculertgüvenlikpekbilgisayarlarabulaşanexehtmldosyalarınaofficemicrosoft
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım