iTunes Türkiye mağazası için geri sayım başladı [Duyum]

itunes-1-225x166Apple’ın birçok ülkede varolan ancak Türkiye’de henüz devreye almadığı iTunes mağazasının kısa süre içinde açılacağının duyumlarını alıyoruz. Öncelikle müzik satışının başlayacağı iTunes mağazası için aldığımız duyumlar Apple yetkililerinin telif hakları için ilgili kurumlarla görüşmelerini tamamladığı yönünde.

Şirketin iTunes Türkiye mağazasını Kasım ayına yetiştirmek için büyük çaba sarfettiği de aldığımız diğer bilgiler arasında. Ancak Kasım ayına yetişmemesi durumunda 2013 yılının ilk çeyreğinde açılışın yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

iTunes Türkiye mağazasında müzik satışının başlamasının ardından diziler ve filmler için de çeşitli anlaşmaların yapılacağı konuşuluyor. Hatta konuya yakın bir kaynağımız bununla ilgili özellikle diziler tarafında bazı kurumlarla görüşmelerin yapıldığını da paylaştı. Ancak bu konuda şu an için çok kesin konuşmamız doğru olmaz.

Türkiye mağazasının açılışı için yapılan çalışmaların arasında ön ödemeli iTunes hediye kartlarının Türkiye’de piyasaya sürülmesi de söz konusu. Bununla ilgili görüşmelerin de belirli bir seviyeye geldiği duyumlarımız arasında.

Bildiğiniz gibi iTunes Amerika’da müzik endüstrisinin dinamiklerini kökten değiştirmiş ve birçok ürününde servisle entegre satış kanalları oluşturmuştu. iTunes uygulamasından bilgisayara yasal müzik indirmek ya da iPhone, iPad gibi iOS cihazları ile olan entegrasyon bir tarafa, Apple TV gibi ürünler için olmazsa olmaz olan iTunes mağazası şu an için Türkiye’de sadece podcastlere ulaşım imkanı sağlıyor.

Rekabet açısından Türkiye’de yeni bir oyun sahası yaratacak olan iTunes mağazası eğer duyumlarımız doğruysa Kasım 2012 – Mart 2013 arasında Türkiye’de devreye alındığında kullanıcılar için de fazlasıyla ilgi çekici olacaktır diye düşünüyorum.

Konuyla ilgili eğer ilgili taraflardan ya da kaynaklarımızdan yeni bilgiler gelirse paylaşacağız.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: içinitunesilgilitürkiye’demağazasıbirarasındatürkiyemüzikkasımolangibiancakkurumlarlabununlaappleayına2013dizilerbilgiler
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım