Teknoloji milyarderlerinin bir zamanlar sizin gibi olduklarını gösteren 6 video

sergey brin 375x253Sergey Brin‘in Google Glass’ıyla kırmızı halılarda görünmesinden, Mark Zuckerberg‘in Facebook ile dünyayı ele geçirmesinden ya da Eric Schmidt‘in yazarlığa soyunmasından önceki dönemlerinin, bunlarla hiç karşılaşmamış olanlar için bile fena halde tanıdık bir tarafı var. Çünkü etrafımızda gördüğümüz genç teknoloji girişimcilerine benziyorlar. Çünkü her halleriyle sizin ya da onun gibiler.

Kısa sürede dünya çapında şöhrete sahip olan girişimcilerin eski günlerini hatırlamak iyi hissettiriyor, hatta bazılarını cesaretlendiriyor. Mark Zuckerberg’in koltukta otururken neredeyse yastığa sarılacağını görmek, Erci Schmidt’in kalabalık önünde kendini ifade edemediğini söylediğini duymak, ister istemez bugünkü profillerini daha yakına getiriyor.

Girişimciler, bugün gelebilecekleri noktaları belli ki kendileri de hayal edemiyorlar. Mark Zuckerberg, 2005 yılına ait az rastlanan bu videosunda, Facebook’u üniversiteler için bir tür rehber olarak niteliyor.

Eric Schmidt, Sun Microsystems’te çalıştığı dönemde çekilen bu videoda topluluk önünde konuşma dersine katılıyor. Konuşmayı bugün izlemek Google’dan önce bir hazırlık sürecinden geçiyormuş izlenimini veriyor.

2000 yılında New York’ta Kablosuz Dünya konferansına katılan Sergey Brin’in her zamanki kendinden emin duruşuyla sergilediği cihaz bu kez bir cep telefonu…

Larry Page, 2002 yılında yaptığı bu sade ve gösterişsiz sunumda girişimcilere öğütler veriyor.

Bill Gates, en dişli rakiplerinden birini övdüğü bu 1984 tarihli Macintosh reklam videosunda henüz 29 yaşında.

İsyankar, enerji dolu, yaratacı ve kendinden emin… Steve Jobs, erken dönemlerinden bu videoda, ünlü 1980 reklam filminin yapım hikayesini anlatıyor.  Etrafınızda ona benzeyen insanlar varsa, kendinize hep yakın tutun.


TOP

Kıbrıs web Tasarım