TED konferansında sosyal medya ruh eşinizi bulma deneyimi: Social Soul

ted-social-soul-225x150TED konferanslarının açılışında Google’ın hazırladığı 91 metre uzunluğundaki heykelin renklerinin kullanıcıya bağlı değiştirmesinin haricinde farklı dijital işlere de sahne oldu. Bunların biri sosyal medyada bir başkasının akışını takip edebileceğiniz oda oluşturan Delta Airlines’ın hazırladığı Social Soul.

Vancouver’da yapılan TED konferansına katılanlar Social Soul ile kendi Twitter akışına benzer bir akışı bulunan hiç tanımadıkları birinin haber akışını kapalı bir odada takip ettiler. Odadan ayrıldıktan sonra katılımcılar ve sosyal medya ikizlerinin, Twitter üzerinden sohbet edebilmelerine de olanak tanınmış.

Sosyal medya kişinin kimliğini ne kadar yansıtır sorgulansa da gerçek dünyada bulamadığınız kişiyi burada bulabilmek aslında Tinder’ın Facebook ile yaptığına benzer bir yaklaşım. Yapılan işin dikkat çeken noktalarından biri de kapalı mekanda üstten yapılan yayının yerde ve yan duvarlarda aynayla yansıtılmasıyla aslında sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerin kişinin dünyasın nasıl yer edindikleri anlatılmış.


TOP

Kıbrıs web Tasarım