Mükemmel Alan Adını Bulmak İçin 14 Ücretsiz Araç

aa_mainWebhosting.info‘nun rakamlarına göre şu anda kayıt edilmiş toplam 114 milyondan fazla alan adı bulunuyor. Her hafta ortalama olarak 800 bin yeni alan adı kaydedilirken, yaklaşık 600 bin adeti ise sahipleri tarafından terk ediliyor. Yani bu 114 milyon kayıtlı alan adına, yaklaşık olarak her hafta 200 bin, her ay ise 800 bin yeni alan adı ekleniyor.

İşiniz veya kendiniz için yeni bir alan adı almak istediğinizde bu tabloya göre şansınızın yaver gitme ihtimali pek de yüksek değil. Çünkü en iyi alan adları zaten alınmış durumda. Geri kalanlar arasındaki iyi seçenekler ise hızla azalıyor.

Peki işinize yarayacak iyi bir alan adını nasıl bulacaksınız? Bu konuda işinize çok yarayacak 14 ücretsiz aracı bir araya getirdik.

Telaffuz edilebilir, akılda kalıcı, arama motoru optimizasyonuna uygun, sitenizin içeriği ile uyumlu ve markanız ile örtüşecek alan adını bulmak için izleyebileceğiniz birkaç yol, her yol içinse bir kaç araç bulunuyor.

Domain Pigeon

İlk yapmanız gereken aklınızdaki birkaç alan adının müsait olup olmadığını kontrol etmek. Büyük ihtimalle bu alan adları sizden önce başka birilerinin aklına gelmiş olabilir. Yine de daha zorlu araştırmalara girmeden önce alan adı kaydı yaptığınız firmanın sitesinde basit bir arama yapın.

Eğer sosyal ağlar sizin için önemliyse; Domain Pigeon ile sadece alan adını değil, o alan adına uygun Twitter kullanıcı adlarını da bulabilirsiniz.

WhoisHostingis

Aklınızda birkaç alan adı varsa ve sadece .com ve .net uzantıları ile ilgileniyorsanız, WhoIsHostingIs? son derece hızlı yapısı ile size zaman kazandırabilir. Aklınızdaki onlarca alan adının boş olup olmadığını, boş değilse sahibine ait Whois bilgilerini çok kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Domainr

Aklınızdaki alan adını boşta bulamadığınız zaman, anahtar kelimeyi biraz farklılaştırarak ve alternatif alan adı uzantıları ile denemek istediğinizde Domainr sizin için en iyi alternatiflerden biri olacaktır. Basit ara yüzündeki arama kutusuna alan adınızı girin ve size mümkün olan farklı kombinasyonları üretmesini bekleyin. Ayrıca her alan adı uzantısı için bilgi kaynakları ve kaydı yapabileceğiniz firmaların bilgilerini de kolayca görebilirsiniz.

Stuck Domains

Süresi dolmuş alan adları bulmak için diğer bir alternatifiniz ise tüm bu alan adlarını veri tabanına kaydetmiş sitelerden birinde arama yapmak. Stuck Domains, farklı arama kriterleri sunarak istediğiniz anahtar kelimeleri içeren süresi dolmuş alan adlarını bulmanıza yardımcı oluyor. Arama sonucunda bulunan alan adlarının hemen yanında ise bu alan adının farklı arama motorlarında kaç kaydı bulunduğunu yani popülerlik raporunu görebilirsiniz.

123 Finder

Son derece gelişmiş arama özelliklerine sahip olan 123 Finder, girdiğiniz anahtar kelimelerle üretilebilecek yüzlerce alan adını çok kısa sürede sıralıyor. Daha sonra ise alan adı uzunluğu veya alan adı uzantısına göre filtreleme yapmanız mümkün.

Domain Tools

Basit aramalarla yetinmiyorsanız Domain Tools, size bir alan adı hakkında istediğiniz tüm bilgileri tek adresten elde etme olanağı sunabilir. İlgilendiğiniz alan adı kayıtlı ise kime ait olduğunu hatta barındırıldığı sunucunun bilgilerini bile bu servis ile kolayca görebilirsiniz. Ayrıca Domain Tools size alan adı tavsiyelerinde bulunabilir veya içerisinde sizin istediğiniz anahtar kelimenin geçtiği ve satışta olan alan adlarını da detaylarıyla görmenizi sağlar.

DNScoop

Her zaman istediğiniz alan adını boşta bulacak kadar şanslı olmayabilirsiniz. Buna rağmen farklı bir alan adına yönelmek yerine aklınızdaki alan adını satın almayı tercih edebilirsiniz. Peki ama gözünüze kestirdiğiniz alan adının değerine nasıl karar vereceksiniz? DNScoop bu konuda size yardımcı olabilir. Adresini girdiğiniz alan adını farklı kriterlere göre inceleyerek tahmini değerini sizin için raporluyor ve olası bir satın alma durumu için bütçenizi oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Domain Typer

Siz yazdığınız anda alan adınızın boşta olup olmadığını görmenizi sağlayan Domain Typer, ayrıca alt bölümde yer alan Domain Hacks ile biraz daha sıra dışı şekilde anahtar kelimenize sahip olabilmenin yollarını gösteriyor. Domain Typer’ın diğer çok faydalı bir özelliği ise son dönemde oldukça popüler olan Web 2.0 tarzı alan adları türetebiliyor olması. Sayfa açıldığında sol sütunda göreceğiniz üretilmiş Web 2.0 alan adlarından biri ilginizi çekmediyse, hemen altındaki Generate düğmesine tıklayarak yenilerini görebilirsiniz.

SaveSpell

Bu site size hem boşta olan alan adlarını arama, hem de yeni düşen alan adlarını görme imkanı veriyor. Saat başı yenilen sitede, sahiplerinin yenilemediği ve boşa düşen alan adlarını uzun bir liste halinde görebilir veya arama yapabilirsiniz. Ayrıca alan adı uzantısı veya aralarında Türkçe’nin de bulunduğu kelime gruplarına göre arama da yapabilirsiniz. Bunun dışında sitede yakın zaman süresi dolacak alan adları da listeleniyor.

Dot-o-mator

İstediğiniz alan adını bulamazsanız en iyi çözümlerden biri farklı anahtar kelimeleri bir araya getirip yeni bir alan adı üretmek olacaktır. Dot-o-mator bu konuda size iki şekilde yardımcı olabilir. Birincisi tamamı İngilizce olan iki farklı anahtar kelime grubunu eşleştirerek yeni alan adları üretmek olacaktır. İkincisi ise kendi anahtar kelimelerinizi yazarak, ortaya istediğiniz dilde ve temada alan adı seçenekleri çıkartmaktan geçiyor. Biraz yaratıcılıkla bu araç size benzeriz alan adlarına sahip olma imkanı sunabilir.

Bust a Name

Dot-o-mator’e benzeyen Bust a Name, kendi istediğiniz alan adlarını üretmek için biraz daha pratik bir yol sunuyor. Öncelikle yapmanız gereken alan adınızın içerisinde bulunmasını isteyeceğiniz anahtar kelimeleri yazarak Add düğmesine tıklamak. Her eklediğiniz yeni anahtar kelimeyi öncekilerle birleştirmeyi deneyen ve boşta olup olmadıklarını kontrol eden Bust a Name, bu sayede çok farklı ve ilginç kombinasyonlar üretmenizi sağlayabilir.

NameBoy

En popüler alan adı türetme araçlarından biri olan NameBoy, iki farklı anahtar kelimeden onlarca farklı alan adı kombinasyonu türetebiliyor. Girdiğiniz anahtar kelimelerin eş anlamlılarını ve sık kullanılan kısaltmalarını da hesaba katan NameBoy’un en büyük kusuru ise sadece İngilizce kelimeleri tanıyor olması.

Name Station

Alan adı türeten araçların çoğu NameBoy gibi sadece İngilizce kelimeleri tanıyabiliyor. Fakat Name Station, aralarında Türkçe’nin de bulunduğu farklı dillerde anlam ifade eden alan adları elde etme imkanı sunuyor. Ne yazık ki Türkçesi çok iyi değil o yüzden ürettiği alan adlarının bazıları tamamen anlamsız olabilir. Buna rağmen isterseniz bir anahtar kelime de seçerek üretebileceğini alan adları arasında işinize yarayacak olanları bulabilirsiniz.

Domains Bot

Aklınızdaki alan adını hızlı bir şekilde aramak istediğiniz Domains Bot işinize yarayacaklar diğer bir ücretsiz araç olarak öne çıkıyor. Arama kutusuna alan adınızı yazdığınızda, birkaç saniye içerisinde 6 farklı alan adı uzantısını inceleyerek hangisinde boşta olduğunu görmenizi sağlıyor.

Tags: alanadıbiranahtarfarklıaramaadınıiseiçindomainsizeistediğinizadlarınıileadlarıyeniolançokboştaiyi
TOP

Kıbrıs web Tasarım