Foodzy Private Beta’dan Çıkarak Tüm Kullanıcılara Açıldı

foodzy-logo-225x83Foodzy, bugün tüm kullanıcılara açıldı. Foursquare benzeri bir oyun ve itibar yapısına sahip olan servis, yediğiniz yemekleri kaydetmenizi ve sağlıklı beslenmeniz için gereken düzenlemeleri yapmanızı sağlıyor.Pro versiyonunda yediklerinizi analiz edebilen ve buna göre bir diet planı ortaya çıkaran servisin yılda sadece 15 dolarlık bir ücreti bulunuyor.

İlk olarak The Next Web Konferansı'nda tanıtılan Foodzy, yemek alışkanlıklarımızı düzene sokmamıza ve bunu yaparken kazanacağımız badgelerle eğlendirmeyi amaçlıyor. Bu ayın sonuna doğru iPhone ve Android uygulamalarının çıkması planlanan Foodzy'nin bir çok kullanıcının ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Temelde mobil uygulaması üzerinden kullanılacak olan Foodzy'nin uygulamasının ücretli olup olmayacağı bilemiyoruz ancak App Store'da bir çok diet ve kalori hesabı tutan uygulamaların bulunduğunu ve iyilerinin ücretli olduğunu unutmamak gerekiyor. Foursquare API'ı üzerine geliştirilen Foodspotting'in gördüğü ilgiyi düşünürsek, Foodzy'nin şansı olduğunu söyleyebilir.

foodzy-screenshot-640x604

Foodzy'de listelenecek her yemeğin veya içeceğin bir sayfası bulunuyor ve kullanıcılar bu sayfalardaki içerikleri Foursquare benzer bir yapıyla güncelleyebilecek. Bir süre sonra Foodzy, bu ürün sayfalarında Facebook sayfaları benzeri bir yapıyla yönetilebilir hale getirerek kendine yeni bir gelir kanalı da yaratabilir. Ancak şimdilik böyle bir girişimleri bulunmuyor.

Üzerinde pek çok geliştirme yapılabilecek olan servis, belli bir grup kullanıcının ilgisini çekerek sadık bir kullanıcı kitlesi yaratabilir. İçerik tarafının güçlenmesi ile de farklı yönlerde gelişebilecek uygulamada şimdilik Türk yemekleri yer almıyor. Ancak Türk kullanıcıların ilgisiyle Foodzy'de bizim yemeklerimizin de kısa sürede yerini alacağını düşünüyorum.

Foodzy hakkında daha detaylı bilgi edinmek için eski tanıtım yazımızı inceleyebilirsiniz.

 


{/zj_fbcomment}
Tags: birfoodzyfoursquareancakçokninolaniçinbulunuyorkullanıcınındüşünüyorumyapıyladiettürkücretliyemekleritümkullanıcılaraaçıldıbenzeri
TOP

Kıbrıs web Tasarım