Google Art Project’te Türkiye’den iki müze

sakip-sabanci-muzesi-3-225x168Kitap, gazete, dergi, müzik, film ve daha bir çok akla gelmeyen içerik tek tek dijital alana taşınıyor. Artık müzeleri de ekran başından gezmeye başladığımız bir döneme giriyoruz. Google‘ın Art Project ismindeki uygulaması, dünya müzelerindeki eserleri görüntülüyor. Bu müzeler arasında Türkiye’den Sakıp Sabancı Müzesi ve Pera Müze‘si de bulunduğunu eklemek istiyoruz.

Google Türkiye’nin resmi blogunda yer alan habere göre Google Art Projesi, düzenli olarak müzelere gidenler ve gerçek eserleri daha yakından görme fırsatı olmayanlar için tasarlandığı anlatılıyor. Dünyanın önemli eserlerini yakından inceleme fırsatı sunan site, toplamda 30 bindeden fazla eseri, yüksek çözünürlükte görüntülenebiliyor ve kimi eserler hakkında detaylı bilgiler veriyor. Kullanıcılar sitede sanatçı, eser, müze ve koleksiyon adı gibi kategorilerde arama gerçekleştirebiliyor.

Sakıp Sabancı Müzesi, şimdilik Hat Koleksiyonu’na ait eserleri sitede yayınlıyor. Pera Müze’sindeyse birçok farklı kategoriden eser yer alıyor. Başlangıçta 17 müzeyle kullanıma açılan projeye, ilerleyen günlerde farklı müzelerin de eklenmesi bekleniyor.

Sitede, New York Metropolitan, Berlin Alte Nationalgalerie, Amsterdam Rijksmuseum, Floransa Uffizi, St. Petersburg The State Hermitage, Madrid Museo Reina Sofia ve Londra Tate Britain gibi birçok dünyanın ünlü müzelerinde bulunan eserler görüntülenebiliyor.

Aşağıda sitenin arayüzünü görebilirsiniz.

sakip-sabanci-muzesi-1-640x480


{/zj_fbcomment}
Tags: eserlerigooglearttekyakındangibisitedeyermüzesiperasabancıgörüntülenebiliyordünyanınfarklıbirçokfırsatıbirdahamüzeeserler
TOP

Kıbrıs web Tasarım