Yeni iPhone daha büyük ekranla gelecek

yeni-iphone-ekran-225x196Yeni iPhone’nun tanıtılmasına aylar kaldı ve söylentiler gün geçtikçe artıyor. Ancak şimdi paylaşacağımız haberin doğruluğu üretici şirketler ve haber ajansları tarafından neredeyse  teyit edilmiş durumda. Merhum lideri Steve Jobs’ın ekran boyutu konusunda çok titiz olduğu ve daha büyümesini istemediği Apple iPhone’nun yeni modelinde en az 0.5 inç daha büyük ekrana sahip olacak.

İlk haber Wall Street Journal gazetesinde yer aldı. Ne Apple’dan ne de üretici şirketlerden bir yorum dahi gelmedi. Ancak ABD’de günün ilk ışıklarıyla Reuters haber ajansının doğrulamasıyla beraber yeni iPhone‘nun daha büyük ekranla piyasaya sürüleceği iddası güçlenmiş oldu.

İddilara göre yeni iPhone’nun ekranı 4 inç boyutunda olacak. Şu ana kadar piyasaya sürülen iPhone’ların 3.5 inç olduğunu berlirtmek istiyoruz. Yeni ekran için LG ve Sharp şirketlerinin çalışmalarına başladığı da konuşulanlar arasında.

Yeni iPhone’nun ekranını büyütme fikrinde Steve Jobs’un payı ne kadar bilmiyoruz. Ancak Jobs, ergonomiye önem veren bir yöneticiydi ve her zaman bir telefonun elde tutulduğu zaman baş parmağın çaprazda diğer köşeye kadar uzanabilmesi gerektiğini savunurdu. Yeni iPhone, kullanıcılarını ve Steve Jobs’u hayal kırıklığına uğratacak bir cihaz olacak mı göreceğiz.

Güçlü bir iddia da bugün 4:3 orana sahip ekranın yeni modelde yerini 13:9, yani ‘widescreen’ ekrana bırakacak olması. Dolayısıyla 4 inç’e büyümenin esasen boydan yapılacak olması. Mevcut iPhone modelinde ekranın üst ve altında yeterince boş alan bulunduğundan, ekran uzunluğundaki artışın kasada da önemli bir büyüme getirmesi beklenmeyebilir.

Yeni iPhone’nun olması gereken ekran boyutu hakkında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki grafiğe bakabilirsiniz. (*)

iphone-ekran

*Görsel kaynak: WSJ

Tags: yenibiriphone’nunekrandahainçstevehaberkadarancakolmasıolacakiphonebüyükzamanpiyasayaekranlasahipboyutuekranın
TOP

Kıbrıs web Tasarım