iDomination: iPhone Dünyayı Ele Geçiriyor! [İnfografik]

idomination-infografik-aGeçtiğimiz 4 yıl içerisinde hayatımızda çok şey değişti ama bu değişimler arasında bir tanesi var ki özel bir şekilde anılmayı hak ediyor. Steve Jobs’ın iPhone’u ilk olarak duyurduğu 9 Ocak 2007 akıllı telefon pazarı için bir dönüm noktasıydı. Sonraki zaman içerisinde pek çok firma kendi akıllı telefonlarını ve mobil işletim sistemlerini piyasaya sürdüler ama aslında tek yapmaya çalıştıkları iPhone’u yakalamaya çalışmaktı.

Peki iPhone’un dünyayı ele geçirme süreci boyunca neler yaşandı? Fast Company geçtiğimiz 4 yılda yaşananları içeren bilgileri bir infografik olarak hazırlamış. İşte iPhone 5′in piyasaya çıkmasına çok az bir zaman kala 2007′den bu yana akıllı telefon dünyasına yön veren bu telefon ile ilgili ilginç bilgi ve istatistikler…

iPhone bugüne değin aralarında Lihtenşayn, Fas ve Suudi Arabsitan’ın da bulunduğu 113 ülkede toplamda 100 milyon adetin üzerinde satış rakamına ulaştı.

2010 yılında, iPhone 4′ün piyasaya çıkmasına 2 ay kala Gizmodo’nun ele geçirdiği prototiple ilgili yazısını 13 milyondan fazla kişi okudu.

iPhone ve iPhone uygulamala satışları Apple’ın bugüne kadarki tüm gelirinin %38,6‘sını oluşturuyor.

iPhone için geliştirilmiş 413.749 farklı uygulama var. En büyük kategori olan oyunlar tüm uygulamaların %15′ini içeriyor. Kitaplar %13,5, Eğlence %10,8 ve Eğitim %8,9′luk paya sahip.

Her gün iPhone kullanıcıları toplam 1 milyon saat Angry Birds oynuyorlar.

Altın ve elmaslarla süslenmiş dünyanın en pahallı iPhone’unun fiyatı 8 milyon dolar.

Apple’ın küresel akıllı telefon pazarındaki payı iPhone piyasaya çıktıktan sonra 5 kat arttı.

2009 yılında tüketiciler iPhone ve iPod aksesuarlarına tam 3,7 milyar dolar harcadılar.

INFOGRAPHICS BY OnlineSchools.org


{/zj_fbcomment}
Tags: iphonebirpiyasayaakıllıtelefonmilyonçokeleilgiliapple’ıniphone’udolarbugüneçıkmasınazamantümiçinkalaolarakama
TOP

Kıbrıs web Tasarım